Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 21:41

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές καταγγέλλουν το Podemos για "εκβιασμό"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές καταγγέλλουν το Podemos για "εκβιασμό"

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας αρνήθηκε σήμερα να διαπραγματευτεί, προς το παρόν, τον σχηματισμό κυβέρνησης με το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο κατηγορεί για "εκβιασμό" επειδή έθεσε εκ των προτέρων προϋποθέσεις για μια τέτοια συνεργασία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ επικρίνει, χωρίς να το κατονομάζει, την στάση του Podemos και του ηγέτη του, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο τελευταίος πρότεινε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους σοσιαλιστές και τους οικολόγους-κομμουνιστές της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida), θέτοντας όμως μια σειρά από προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων ζητά να ανατεθούν ορισμένα σημαντικά υπουργεία στο κόμμα του και να αναλάβει ο ίδιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το PSOE απάντησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης και "ακόμη περισσότερο, όταν προτείνονται με εκβιασμούς και όταν θέτοντα τα κομματικά συμφέροντα πάνω από εκείνα των πολιτών".

Οι σοσιαλιστές σημειώνουν ωστόσο ότι "θα συνεχίσουν τον διάλογο" με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε "να εκτιμήσουν την κατάσταση" που έχει δημιουργηθεί.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σάντσεθ έκανε γνωστό σήμερα ότι έχει μιλήσει με τον ηγέτη του μικρού, φιλελεύθερου κόμματος Ciudadanos, τον Αλμπερτ Ριβέρα και ότι οι δυο τους θα παραμείνουν σε επαφή "τις επόμενες ημέρες".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER