Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 20:53

Ψεκασμός με εντομοκτόνο του σαμποδρόμιου του Ρίο υπό το φόβο του ιού Ζίκα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ψεκασμός με εντομοκτόνο του σαμποδρόμιου του Ρίο υπό το φόβο του ιού Ζίκα

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ρίο ψέκασαν σήμερα με εντομοκτόνο το Σαμποδρόμιο της πόλης όπου σε δεκαπέντε μέρες θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού καθώς και το αγώνισμα της τοξοβολίας τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Αύγουστο.

 

Το μέτρο αυτό έχει στόχο να εξαλειφθούν οι εστίες του κουνουπιού Aedes Aegypti που μεταδίδει τους ιούς του δάγκειου πυρετού, του τσικουνγκούνια και του Ζίκα, ο οποίος συνδέεται με τη μικροκεφαλία στα βρέφη και τα κρούσματά του έχουν σημειώσει κάθετη αύξηση στη χώρα, κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές.

Δεκαπέντε εργαζόμενοι, που φορούσαν κίτρινες στολές με μάσκες και γυαλιά, ψέκασαν τα 900 μέτρα της πίστας του Σαμποδρόμιου καθώς και τις κερκίδες που θα υποδέχονται κάθε νύκτα 70.000 θεατές για τις παρελάσεις των σχολών της σάμπα (στις 7 και τις 8 Φεβρουαρίου).

"Η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη σε όλο το Ρίο. Στη διάρκεια του καρναβαλιού θα υπάρξουν συγκεντρώσεις ανθρώπων σε διάφορα σημεία του κόσμου και της Βραζιλίας, κάτι που διευκολύνει τη διάδοση του ιού", δήλωσε ο Μάρκος Βινίσιους Φερέιρα, εκπρόσωπος της γραμματείας υγείας του Ρίο.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, "γίνονται έργα σε όλη την πόλη και είναι πολύ περίπλοκο. Το κύριο μέτρο είναι να εξαλειφθούν οι εστίες" με τις προνύμφες των κουνουπιών, πρόσθεσε.

Έναν μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα υποβληθούν σε νέους ελέγχους ώστε να εξαλειφθούν ενδεχόμενες συγκεντρώσεις των εντόμων αυτών.

Την Δευτέρα στην Μπραζίλια, ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κάστρο ανακοίνωσε πως 200.000 στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν στη μάχη εναντίον του κουνουπιού Aedes Aegypti.

Οι στρατιωτικοί "θα πάνε από σπίτι σε σπίτι για να μοιράσουν φυλλάδια και να συμβουλεύσουν τον κόσμο, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα βγούμε νικητές απ' αυτή τη μάχη παρά μόνο αν έχουμε τη βοήθεια του πληθυσμού" ώστε να εξαλειφθούν οι εστίες των κουνουπιών, δήλωσε ο υπουργός.

Όμως στο Ρίο, οι στρατιωτικοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι: "Δεν τους θέλουμε, δεν τους έχουμε ανάγκη εδώ. Δουλεύουμε ήδη με 3.330 υγειονομικούς εργαζομένους στον Δήμο και 7.000 άλλους στις φαβέλες. Έχουμε τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε το κουνούπι", υπογράμμισε ο Φερέιρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER