Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 09:00

Φορτοεκφορτωτές έκλεισαν με αιφνιδιαστική απεργία το λιμάνι της Νέας Υόρκης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φορτοεκφορτωτές έκλεισαν με αιφνιδιαστική απεργία το λιμάνι της Νέας Υόρκης

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τις θέσεις εργασίας τους περίπου στις 11:00 τοπική ώρα, χωρίς να αποσαφηνιστεί η αιτία της αποχώρησης τους.

Σε απεργία προχώρησαν χθες περισσότεροι από 1.000 φορτοεκφορτωτές στους εμπορευματικούς λιμένες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία ενός εκ των μεγαλύτερων λιμενικών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τις θέσεις εργασίας τους περίπου στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), χωρίς να αποσαφηνιστεί η αιτία της αποχώρησης τους.

Η απεργία των εργαζομένων προκάλεσε έκπληξη, καθώς «δεν υπήρχαν μεγάλα θέματα που να γνωρίζουμε που να επισπεύσουν μια τέτοια κίνηση», σημείωσε αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου των φορτοεκφορτωτών δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WINS ότι η απεργία οργανώθηκε ως διαμαρτυρία για τις άδικες συνθήκες εργασίας.

Οι λιμενικές αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει, ιδιοκτησιακές αρχές των εμπορευματικών λιμένων, εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας τους εργαζομένους - μέλη της Διεθνούς Ένωσης Φορτοεκφορτωτών – να «επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους και οι όποιες διαφορές να επιλυθούν μετά την επιστροφή στις θέσεις τους».

Το 2014 στο σύστημα λιμένων διήλθαν εμπορευματικά φορτία αξίας άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, αξία που αντιπροσωπεύει περίπου το ¼ του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) των ΗΠΑ σε μια περιοχή 200 έως 250 μιλίων εντός της ακτίνας των λιμένων.

Οι εμπορευματικοί λιμένες της Νέας Υόρκης είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε κίνηση σύστημα λιμένων στις ΗΠΑ και έχει εγγεγραμμένους 3.500 φορτοεκφορτωτές, σύμφωνα με την Φεντόρκο, αν και ο αριθμός των εργαζομένων εν υπηρεσία σε καθημερινή βάση παρουσιάζει διακυμάνσεις σε εξάρτηση του αριθμού των πλοίων και άλλων παραγόντων.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER