Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 14:19

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Πτωτικά κινείτο σήμερα το πετρέλαιο καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, τη μεγαλύτερη ενεργοβόρο χώρα του κόσμου, ασκούσαν πιέσεις στις τιμές και ενώ πηγή του ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις εικασίες για έκτακτη σύγκληση του οργανισμού.

Ο κινεζικός τομέας μεταποίησης συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2012, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε μια εποχή κατά την οποία η υπερβάλλουσα προσφορά προκαλεί κορεσμό στην αγορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ υποχωρούσαν στις 12:23 ώρα Ελλάδας κατά 35 σεντς στα 35,64 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 57 σεντς στα 33,05 δολάρια το βαρέλι.

Υψηλόβαθμη πηγή του ΟΠΕΚ δήλωσε σε εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για έκτακτη σύγκληση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν κέρδη την περασμένη εβδομάδα καθώς Ρώσοι αξιωματούχοι από τον τομέα της ενέργειας δήλωσαν ότι είχαν λάβει προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία για τη διαχείριση της παραγωγής και ήταν έτοιμοι για συνομιλίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER