Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 14:20

"Πιέσεις ασκούνται σε Ελλάδα και Ρουμανία να αναγνωρίσουν το Κόσοβο"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Πιέσεις ασκούνται σε Ελλάδα και Ρουμανία να αναγνωρίσουν το Κόσοβο"

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνώρισαν το Κόσοβο να το πράξουν, δήλωσε στην εφημερίδα «Νόβοστι» του Βελιγραδίου ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

 

Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι «πρωταρχικός στόχος της Σερβίας είναι να μην αλλάξουν στάση στο ζήτημα του Κοσόβου η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Κύπρος».

Ωστόσο, επεσήμανε πως «οι χώρες αυτές και ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Ρουμανία δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να αναθεωρήσουν τη στάση τους».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας θεωρεί βέβαιο ότι η Κύπρος, η Ισπανία και η Σλοβακία δεν θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ενώ για την Ελλάδα και τη Ρουμανία εκτίμησε ότι είναι «ευάλωτες».

Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια, θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, από τον οποίο -όπως είπε- αναμένει να ακούσει ότι η Αθήνα δεν θα αλλάξει στάση στο θέμα του Κοσόβου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER