Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 10:47

Γκάμπριελ: Η φρασεολογία της σημερινής ακροδεξιάς είναι παρόμοια με εκείνη των Ναζί

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γκάμπριελ: Η φρασεολογία της σημερινής ακροδεξιάς είναι παρόμοια με εκείνη των Ναζί

Με το ποσοστό του αντιμεταναστευτικού κόμματος της Γερμανίας, AfD, να καλπάζει στις δημοσκοπήσεις, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου».

Ο αντικαγκελάριος τόνισε ότι η φρασεολογία της σημερινής ακροδεξιάς, της οποίας προσπαθεί να ηγηθεί το AfD, θυμίζει εκείνη που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί. Με ολοένα και περισσότερους Γερμανούς να ανησυχούν για την πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό, το εν λόγω κόμμα σημείωσε ρεκόρ σε τελευταία δημοσκόπηση, αυτή την εβδομάδα.

«Εκείνοι που κατηγορούν δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς για προδοσία, μιλούν για "κόμματα του συστήματος", απειλούν δημοσιογράφους που αποκαλούν "τον Τύπο που ψεύδεται" — βρίσκονται πολύ κοντά στη φρασεολογία των εχθρών της δημοκρατίας, των Ναζί των δεκαετιών του 1920 και του 1930», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.

Στη δημοσκόπηση της προηγούμενης Τετάρτης, το AfD συγκέντρωνε το 12%, κερδίζοντας τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σημάδι που δείχνει ότι παγιώνεται στη θέση της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στη Γερμανία.

Την προηγούμενη Κυριακή η επικεφαλής του κόμματος, Φράουκε Πίτρι, είχε δηλώσει ότι η γερμανική αστυνομία θα έπρεπε να έχει την εξουσία να ανοίγει πυρ εναντίον των παράτυπων μεταναστών.

«Υπάρχει μια πολιτική δύναμη που προσπαθεί να γίνει ο κοινοβουλευτικός βραχίονας μιας ρατσιστικής επιχειρηματολογίας», σχολίασε ο Γκάμπριελ, αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση των επιθέσεων εναντίον ξένων στη Γερμανία.

Πηγή: topontiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER