Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 16:06

Η Β. Κορέα φαίνεται πως επισπεύδει την εκτόξευση ενός πυραύλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Β. Κορέα φαίνεται πως επισπεύδει την εκτόξευση ενός πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως επισπεύδει την εκτόξευση ενός πυραύλου ο οποίος, όπως υποστηρίζει, θα θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο επίγειας παρατήρησης, καθώς ανακοίνωσε ότι το χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει για την εκτόξευση αρχίζει πλέον από αύριο, Κυριακή, έκαναν σήμερα γνωστό οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

 

Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ότι θα εκτοξεύσει τον πύραυλο κάποια στιγμή ανάμεσα στις 8 Φεβρουαρίου και τις 25 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις από κυβερνήσεις που θεωρούν ότι η εκτόξευση αυτή αποτελεί δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δήλωσαν πως η Βόρεια Κορέα λέει τώρα ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή από αύριο, Κυριακή, έως την επόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Ο IMO δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του Ρόιτερς αν επιβεβαιώνει την πληροφορία. Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, μια άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει να έχει τροποποιηθεί το χρονικό πλαίσιο για την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER