Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 17:49

Βαλς: "Δεν είναι βιώσιμη η πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βαλς: "Δεν είναι βιώσιμη η πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες"

Η πολιτική ανοικτών θυρών έναντι των προσφύγων της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ δεν μπορεί να έχει «διάρκεια», εκτίμησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο.

«Αυτή η πολιτική, η οποία ήταν πρόσκαιρα δικαιολογημένη, δεν μπορεί να έχει διάρκεια», απάντησε ο Βαλς ερωτηθείς εάν τάσσεται υπέρ της πολιτικής «των ανοικτών συνόρων» που εφαρμόζει η Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον γερμανικό όμιλο τοπικών μέσων ενημέρωσης Funke.

«Οι περιορισμένες δυνατότητες υποδοχής που έχουμε, οι εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων — στη Γερμανία όπως κι αλλού στην Ευρώπη — μας υποχρεώνουν να μιλήσουμε για τα πράγματα καθαρά: η Ευρώπη δεν μπορεί να υποδεχθεί όλους τους μετανάστες που προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ ή την Αφρική», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Η Ευρώπη θα όφειλε να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της και της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου» που ασκεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι επικρίσεις στην πολιτική της Μέρκελ στο ζήτημα των προσφύγων δεν παύουν να εντείνονται.

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής προσφύγων που ενσαρκώνει η καγκελάριος Μέρκελ. Από την δική της πλευρά η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο κάλεσε να υπάρξει μια «στροφή» στην πολιτική υποδοχής προσφύγων που εφαρμόζει η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild.

Η Γερμανία υποδέχθηκε μόνο το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, γεγονός για το οποίο η καγκελάριος δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις και στο εσωτερικό της χώρας της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER