Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 22:36

Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο (Βίντεο)

Μία συνάντηση που... καθυστέρησε 1.000 χρόνια έγινε σήμερα στην Κούβα, όπου συναντήθηκαν οι δύο προκαθήμενοι των μεγαλύτερων χριστιανικών δογμάτων.

Ίσως η πιο ιστορική συνάντηση στην ιστορία των δύο εκκλησιών έγινε σήμερα στην Κούβα, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον ορθόδοξο Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αβάνας η οποία είχε διαμορφωθεί ειδικά για αυτό τον σκόπό.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο δογμάτων εδώ και... 1000 χρόνια. Και όπως είπε ο Κύριλλος «Συναντιόμαστε στην πιο κατάλληλη στιγμή, στο πιο κατάλληλο τόπο. Και όλο αυτό θέλω να επισημάνω ότι έγινε με την θέληση του Θεού».

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες αγκαλιάστηκαν θερμά εμπρός από της κάμερες πριν προχωρήσουν στις συνομιλίες τους που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες και αρχίσουν τις συνομιλίες του που θα κρατήσουν για πάνω από 2 ώρες. Κύριο θέμα των συζητήσεων είναι οι διώξεις των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Μέση Ανατολή, κάτι που έχει επιδεινωθεί με την λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» αλλά και τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER