Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 11:46

Εντολή να οπλοφορούν ακόμη και εκτός υπηρεσίας δόθηκε στους στρατιώτες του Ισραήλ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εντολή να οπλοφορούν ακόμη και εκτός υπηρεσίας δόθηκε στους στρατιώτες του Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έλαβαν εντολή να οπλοφορούν ακόμη και όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, για να μπορούν να επέμβουν μετά την αναζωπύρωση των επιθέσεων Παλαιστινίων, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

 

"Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Γκάντι Έισενκοτ έδωσε εντολή οι στρατιώτες να φέρουν τον οπλισμό τους ακόμη και εκτός υπηρεσίας", για παράδειγμα και κατά την επιστροφή στo σπίτι τους με άδεια, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση ελήφθη μετά την πολεμική που ξέσπασε έπειτα από τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη ενός στρατιώτη που είχε πάρει άδεια, τον οποίο μαχαίρωσαν δύο Παλαιστίνιοι την ώρα που βρισκόταν για ψώνια σε μια ισραηλινή εμπορική ζώνη στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη.

Η σύζυγός του διηγήθηκε στη συνέχεια στα μέσα ενημέρωσης ότι ο σύζυγος της είχε ζητήσει από τους ανωτέρους του να κρατήσει το όπλο του για την προστασία του, αλλά αυτοί του το είχαν αρνηθεί. Ο στρατιώτης είχε υποχρεωθεί να αφήσει το όπλο του στη βάση του. Το ζευγάρι διέμενε στον ισραηλινό οικισμό του Μάαλε Μίκχμας, κοντά στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στα μέσα ενημέρωσης, η πλειονότητα των οποίων ήταν επικριτική όσον αφορά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών που παίρνουν άδεια επιστρέφουν στα σπίτια τους χωρίς οπλισμό και δεν μπορούν να αμυνθούν ή να επέμβουν στην περίπτωση επίθεσης Παλαιστινίων.

Μετά το ξέσπασμα του πρόσφατου κύματος βίας πριν από σχεδόν 5 μήνες, 176 Παλαιστίνιοι και 27 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, όπως και ένας Ερυθραίος, ένας Αμερικανός και ένας Σουδανός, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί ήταν οι δράστες επιθέσεων ή ύποπτοι για επιθέσεις κατά Ισραηλινών, στη μεγάλη πλειοψηφία τους με μαχαίρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER