Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 09:18

Η Κου Κλουξ Κλαν της Νεβάδα στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Κου Κλουξ Κλαν της Νεβάδα στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει εκφράσει απόψεις που απηχούν σε εθνικιστικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Ο «πύρινος» - τουλάχιστον - λόγος του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει ανταπόκριση σε οργανώσεις, όπως η Κου Κλουξ Κλαν. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το παράρτημα της Νεβάδα, θα στηρίξει την υποψηφιότητα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, εν όψει της μάχης που θα δοθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποτυπώσει κατ' επανάληψη τις απόψεις του εναντίον της παρουσίας των μεταναστών στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας, μάλιστα, σχέδιο, βάσει του οποίου θα απελαύνονταν όλοι οι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια, ενώ έχει τοποθετηθεί υπέρ της κατασκευής τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, ώστε να ανακόψει την παράνομη μετανάστευση.

Το logo του Ντόναλντ Τραμπ είναι «να κάνουμε πάλι την Αμερική σπουδαία». Μία φράση που βρίσκει σχεδόν καθολική ανταπόκριση σε εθνικιστικά στοιχεία της αμερικανικής - κυρίως - υπαίθρου, αλλά και σε ξενοφοβικές τάσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βοστόνη και στο Σαν Μπερναρντίνο.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER