Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 22:36

Politico: Κοντά σε συμφωνία Ε.Ε.- Άγκυρα για επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Politico: Κοντά σε συμφωνία Ε.Ε.- Άγκυρα για επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία

Η ΕΕ και η Άγκυρα βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία επιστροφής προσφύγων στην Τουρκία, αναφέρει η ιστοσελίδα Politico, επισημαίνοντας πως θα είναι μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας στην οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες ελπίζουν να καταλήξουν με την Τουρκία κατά τη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου.

Πηγή κοντά στις συνομιλίες ανέφερε στην Politico ότι η συμφωνία θα προβλέπει επιστροφή στην Τουρκία όλων των Σύρων προσφύγων που διασώζονται από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε διεθνή ύδατα. Άλλα, όπως αναφέρεται, και οι μη-Σύροι που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα μπορούσαν επίσης να επιστραφούν στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να θέσει σε ισχύ από τον Ιούνιο.

Κατά την ιστοσελίδα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να πιέζουν για πρόοδο στο θέμα της επιστροφής στην Τουρκία Σύρων προσφύγων που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται η Politico, η Άγκυρα αντιστέκεται σε αυτή την επιλογή. «Η Άγκυρα θέλει πρώτα να δει μια συμφωνία για την επανεγκατάσταση - τότε είναι πιθανό να αλλάξει τη θέση της σε αυτό το σημείο», σημείωσε η πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER