Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 17:25

UNICEF: Ανησυχία ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να εκθέσει τα παιδιά σε κίνδυνο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
UNICEF: Ανησυχία ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να εκθέσει τα παιδιά σε κίνδυνο

Την ανησυχία ότι η νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα μπορούσε να αφήσει τα παιδιά εκτεθειμένα σε κίνδυνο εκφράζει με ανακοίνωσή της η UNICEF.

Η συμφωνία, αναφέρει ο διεθνής οργανισμός, δεν θα αντιμετωπίσει «τις πιεστικές ανθρωπιστικές ανάγκες των 19.000 παιδιών προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται αποκλεισμένα στην Ελλάδα». Επίσης, η νέα συμφωνία θα μπορούσε «να ωθήσει τα παιδιά και τις οικογένειες να επιλέξουν άλλες, πιο επικίνδυνες διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής Μεσογείου».

Η UNICEF καλωσορίζει τη δέσμευση των ηγετών της ΕΕ για εξέταση της ατομικής κατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών, αντί να καταφύγουν σε μαζικές απελάσεις, σε πρακτικές απώθησης ή στη λήψη άλλων μέτρων που μπορεί να είναι επιβλαβή για τα παιδιά. Ζητάει ωστόσο να ληφθούν υπόψη μια σειρά από προτεραιότητες, όπως η σωστή ταυτοποίηση και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, η παροχή εκπαίδευσης, ακόμα κια βραχυπρόθεσμης, για τα παιδιά που βρίσκονται αποκλεισμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, και ο εμβολιασμός των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, κυρίως κατά της ιλαράς, της πολιομυελίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER