Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 17:09

Ινδία: Τρεις ακόμα συλλήψεις για την κατάρρευση γέφυρας με 26 νεκρούς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ινδία: Τρεις ακόμα συλλήψεις για την κατάρρευση γέφυρας με 26 νεκρούς

Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη άλλων τριών εργαζομένων του κατασκευαστή της ανισόπεδης οδογέφυρας που κατέρρευσε την Πέμπτη στην Καλκούτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό.

"Τρία μεσαία στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει την έδρα της στη Χαϊντεραμπάντ συνελήφθησαν τη χθεσινή νύκτα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιθεωρητής Ντεμπασίς Μποράλ. Σήμερα θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι συλλήψεις αυτές αυξάνουν σε οκτώ τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν συλληφθεί αφού την Παρασκευή σφραγίσθηκαν τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας IVRCL στην Καλκούτα.

Ο απολογισμός της τραγωδίας αυξήθηκε σε 26 νεκρούς, καθώς άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια. Οι διασώστες έχουν επίσης ανασύρει εκατό τραυματίες.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Καλκούτα, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας στους κόλπους της δημόσιας υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις υποδομές ώστε να διαπιστωθεί πώς είχε εγκριθεί το σχέδιο κατασκευής της γέφυρας.

Σύμφωνα με τον Ντέρεκ Ο'Μπράιαν, κοινοβουλευτικό της Δυτικής Βεγγάλης, η εταιρεία IVRCL είχε αποκλειστεί από όλα τα εργοτάξια σε άλλα κρατίδια της Ινδίας λόγω της "κακής φήμης" της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER