Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 20:07

Βέλγιο: Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε τέσσερα άτομα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βέλγιο: Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε τέσσερα άτομα

Στον Βελγομαροκινό Μοχάμεντ Αμπρινί, τον βασικό ύποπτο που αναζητούσαν οι αρχές μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ο οποίος συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες, απαγγέλθηκε η κατηγορία των «τρομοκρατικών δολοφονιών» γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, που παραδέχθηκε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο κατηγορούμενος είναι ο «άνδρας με το καπέλο» που αναζητείται μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε άλλους 3 υπόπτους που συνέλαβαν οι αρχές χθες στις Βρυξέλλες.

«Δεν είναι προς το παρόν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε το αν ο Μοχάμεντ Αμπρινί είναι ή όχι ο τρίτος άνδρας που ήταν παρών στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο» των Βρυξελλών Ζαβεντέμ την 22α Μαρτίου, διευκρινίζει η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Αμπρινί κατηγορείται για «συμμετοχή σε δραστηριότητες μια τρομοκρατικής οργάνωσης και τρομοκρατικές δολοφονίες» στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

Ένας άλλος ύποπτος, που οι αρχές αναγνώρισαν ως τον Οσαμά Κ. (Οσαμά Κραγιέμ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες) διώκεται επίσης με τις ίδιες κατηγορίες, στην περίπτωσή του όμως σε σχέση με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Είναι «ο δεύτερος άνδρας» που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ.

Ήταν επίσης «παρών» σε ένα εμπορικό κέντρο κατά την αγορά των σακιδίων που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, επισημαίνει η εισαγγελία.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλους δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες στις Βρυξέλλες: τον Ερβέ Μπ. Μ., έναν 25χρονο από τη Ρουάντα, που συνελήφθη μαζί με τον Οσαμά Κ. για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

Ο Μπιλάλ Ε. Μ., 27 ετών, που συνελήφθη χθες το βράδυ στην κοινότητα Λάκεν των Βρυξελλών, θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τον Μοχάμεντ Αμπρινί και τον Οσαμά Μ. και κατηγορείται επίσης για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER