Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 11:44

Αμερικανικά βομβαρδιστικά στο Κατάρ για μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αμερικανικά βομβαρδιστικά στο Κατάρ για μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ απέστειλε χθες σε αεροπορική βάση στο Κατάρ στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 για να ενταχθούν στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στην Συρία, στην πρώτη φορά, μετά το τέλος του Πόλεμου του Κόλπου το 1991, που βομβαρδιστικά B-52 θα έχουν βάση στην Μέση Ανατολή.

 

"Τα B-52 αποδεικνύουν την συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα μας να ασκήσουμε μόνιμη πίεση στο Νταές" (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) και να υπερασπιστούμε την περιοχή σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο που θα προκύψει στο μέλλον", δήλωσε ο υποπτέραρχος Τσαρλς Μπράουν, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η Κεντρική Διοίκηση της αμερικανικής ΠΑ ανέφερε πως οι τελευταίες φορές που τα B-52 συμμετείχαν σε επιχειρήσεις στην περιοχή ήταν το Μάιο του 2006, κατά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ιορδανία τον Μάιο του 2015.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής ΠΑ, αντισμήναρχος Κρίστοφερ Καρνς τόνισε πως δεν μπορούσε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των βομβαρδιστικών που θα παραταχθούν στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ για "επιχειρησιακούς λόγους ασφαλείας".

Ο Μπράουν δήλωσε πως τα βομβαρδιστικά θα είναι σε θέση να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως στρατηγικές επιθέσεις, στενή αεροπορική υποστήριξη και να συμμετέχουν σε θαλάσσιες επιχειρήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER