Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 17:17

Ερυθρός Σταυρός: Αυθαίρετη χρήση στα Panama Papers

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ερυθρός Σταυρός: Αυθαίρετη χρήση στα Panama Papers

Η αυθαίρετη χρήση του ονόματος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού από ορισμένες εταιρίες των οποίων το όνομα εμφανίζεται στα "Panama Papers" ενέχει "τεράστιους" κινδύνους για τη δράση της και το προσωπικό της, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη ελβετική εφημερίδα Le Matin, ο πρόεδρός της ΔΕΕΣ Πίτερ Μάουρερ.

Ο Μάουρερ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην Le Matin, αφότου η εφημερίδα είχε γράψει εσφαλμένα ότι εικονικές εταιρίες που έχουν δημιουργηθεί από το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca επωφελούνται από τη ΔΕΕΣ.

"Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Αν βρεθούμε, για παράδειγμα, ότι έχουμε σχέση με μια υπεράκτια εταιρία, η οποία ανήκει σε μια εμπόλεμη ομάδα, δεν τολμώ να φανταστώ πόσο θα μπορούσαμε να βρεθούμε αναμεμιγμένοι", είπε ο Μάουρερ. "Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τεθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάχρηση".

"Ουδέποτε είχαμε σχέση με την Mossack Fonseca, ουδέποτε λάβαμε χρήματα από αυτή", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ. "Το όνομα της ΔΕΕΣ χρειάζεται ειδική προστασία γιατί εργαζόμαστε σε εμπόλεμες περιοχές και (όπου μαίνονται) συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων εμπολέμων. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας διασφαλίζεται εν μέρει λόγω του σεβασμού στο όνομά μας και σε αυτό που συμβολίζουμε".

Σύμφωνα με την Le Matin, η Mossack Fonseca δημιούργησε δύο εταιρίες --την Brotherhood Foundation και την Faith Foundation-- τις οποίες πρότεινε στους πελάτες της για να συλλέξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η ΔΕΕΣ αναφέρθηκε ως δικαιούχος αυτών των δύο "ιδρυμάτων", χωρίς να έχει ενημερωθεί γι αυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER