Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 11:43

Β. Κορέα: Νέα αποτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Β. Κορέα: Νέα αποτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα επιχείρησε για δεύτερη φορά να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς και όπως φαίνεται η δοκιμή απέτυχε εκ νέου, ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου στη Σεούλ, ο βορράς εκτόξευσε κατά τα φαινόμενα έναν πύραυλο Μουσουντάν από την περιοχή Γονσάν, στην ανατολική ακτή. Ο πύραυλος "έπεσε μερικά δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του και συνετρίβη καθώς όπως φαίνεται ήταν μια αποτυχημένη δοκιμή".

Σύμφωνα με την Σεούλ, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε κατά τα φαινόμενα με πύραυλο Μουσουντάν, βεληνεκούς περισσοτέρων των 3.000 μέτρων. Ο πύραυλος αυτός είναι ο ίδιος τύπος πυραύλου που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε σε άλλη δοκιμή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Φόβοι για έξαρση της πείνας λόγω μείωσης της αγροτικής παραγωγής

Η αγροτική παραγωγή και η παραγωγή σιτηρών μειώθηκε στη Βόρεια Κορέα, για πρώτη φορά από το 2010 σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (FAO), προειδοποιώντας ότι αναμένει επιδείνωση της κατάστασης και έξαρση της πείνας, καθώς η χώρα υποφέρει από την έλλειψη βροχοπτώσεων.

Το 2015, η Βόρεια Κορέα παρήγαγε 5,4 εκατ τόνους δημητριακών, σόγιας, αλλά και πατάτας έναντι παραγωγής 5,9 εκατ τόνων το 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, που επισημαίνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει μείωση της παραγωγής σιτηρών κατά 394.000 τόνους, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έλλειψη από την περίοδο 2011/2012.

“Η κατάσταση διατροφικής ασφάλειας στη χώρα, αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ ήδη πολλά νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχουν μειωμένη πρόσβαση και κατανάλωση στα απαραίτητα στοιχεία μιας μέσης ημερήσιας διατροφής,” δηλώνει ο FAO.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις συνθήκες έλλειψης βροχοπτώσεων στη Βόρεια Κορέα, που συντελούν στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και της παραγωγής σιτηρών. Η έλλειψη των βροχοπτώσεων χαρακτηρίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ως η χειρότερη των τελευταίων εκατό χρόνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER