Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 09:35

Τραμπ: "Το κύμα μετανάστευσης θα μας οδηγήσει σε νέα 11η Σεπτεμβρίου"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τραμπ: "Το κύμα μετανάστευσης θα μας οδηγήσει σε νέα 11η Σεπτεμβρίου"

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείει το κύμα μετανάστευσης στη χώρα του να έχει αποτέλεσμα μια τρομοκρατική επίθεση παρόμοια με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του συνδικάτου των εργαζομένων στη συνοριοφρουρά, δήλωσε πως πιστεύει ότι είναι πιθανό να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου και κάλεσε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των συνόρων.

«Θα γίνουν πολλά άσχημα πράγματα. Θα γίνουν επιθέσεις που δεν θα πιστεύατε. Θα γίνουν επιθέσεις από ανθρώπους που, αυτή τη στιγμή, έρχονται στη χώρα μας», υποστήριξε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων έχει προκαλέσει επανειλημμένα σάλο με τις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σχετικά με τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες, αλλά και τη μετανάστευση—μεταξύ άλλων, έχει καλέσει να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θα πληρώσει η μεξικανική κυβέρνηση, καθώς και να επιβληθεί «προσωρινή» απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.

Ο Τραμπ θεωρεί απίθανο να έχει καλές σχέσεις με τον Ντέιβιντ Κάμερον 

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θεωρεί απίθανο να έχει μια καλή σχέση με τον Ντέϊβιντ Κάμερον, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί ο Βρετανός πρωθυπουργός στο πρόσωπό του.

Ο Κάμερον είχε δηλώσειστο βρετανικό κοινοβούλιο (2015) ότι ο Τραμπ ήταν “διχαστικός, ηλίθιος και λανθασμένος,” αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε επίσης δηλώσει, τότε, ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ έρχονταν στη Βρετανία, τότε, θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

“Όπως φαίνεται δε θα έχουμε μία καλή σχέση. Ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, στο κανάλι ITV.

Σε σχετική ερώτηση για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Τραμπ δήλωσε: “Έχω μιλήσει για την ΕΕ. Είναι γραφειοκρατική και ιδιαίτερως δύσκολη. Σε σχέση με τη Βρετανία, θέλω να ρωτήσω τι χρειάζονται οι Βρετανοί από την EE; Ωστόσο, ας αφήσουμε τους ίδιους να εκφραστούν,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER