Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 11:29

Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για συμφωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για συμφωνία

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα στη συνάντηση της 24ης Μαΐου, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες στη διαχείριση των θεμάτων του χρέους, άρα νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο Νταίσελμπλουμ στο δίκτυο CNBC στο περιθώριο της συνεδρίαση του G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

Χωρίς να κατονομάζει κάποιον, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι όσοι τάσσονται υπέρ μιας σημαντικής ελάφρυνσης χρέους εξ αρχής έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει ότι δεν χρειάζεται καμία ελάφρυνση έχουν επίσης αλλάξει τη θέση τους «λίγο», βοηθώντας να υπάρχει σύγκλιση στις συνομιλίες.

«Αυτό το χρόνο ή τον επόμενο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», είπε. «Μακροπρόθεσμα, έχουμε έναν αριθμό επιλογών που μπορούμε να εξετάσουμε αναφορικά με την ωρίμανση του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές στα μέτρα που είμαστε έτοιμοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν».

Σύμφωνα με το CNBC, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου φέρεται να είπε στον Ντάισελμπλουμ ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι «ευέλικτη» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER