Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 18:54

Αυστραλία: Κονδύλι 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση των κοάλα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αυστραλία: Κονδύλι 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση των κοάλα

Σύμφωνα με ευρήματα του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, ο πληθυσμός των κοάλα έχει μειωθεί κατά 80% στο διάστημα μεταξύ 1996 και 2014.

Προσπάθεια διάσωσης του πληθυσμού των κοάλα, που  μαζί με τα καγκουρώ είναι τα χαρακτηριστικά ζώα της Αυστραλίας, ξεκινά η τοπική κυβέρνηση του Κουίνσλαντ, διαθέτοντας, μάλιστα, σημαντικά κονδύλια για τα επόμενα χρόνια. Το σήμα κινδύνου για τα κοάλα σήμανε το αποτέλεσμα έρευνας του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, σύμφωνα με την οποία ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 80% στο διάστημα μεταξύ 1996 και 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Κουίνσλαντ, Στίβεν Μάιλς, εγκρίθηκε κονδύλι 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ μετά το πέρας της τετραετίας, θα ξοδεύονται 2,6 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τη διάσωση των κοάλα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μάιλς τα τωρινά μέτρα προστασίας δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Αναλυτικά, ο ίδιος δήλωσε πως: «Οι αριθμοί των κοάλα στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ δεν δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης παρά τις προσπάθειες μας να αποτρέψουμε τη μείωση τους τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα, έχουμε ακόμα 12 εκατομμύρια δολάρια στο τραπέζι για να βοηθήσουμε στην προστασία των κοάλα».

Η κυβέρνηση του Κουίσλαντ αναμένεται να ορίσει μάλιστα ειδική επιτροπή που θα ασχοληθεί με τη διάσωση των δημοφιλών ζώων.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER