Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 17:00

Tρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως η Γερμανία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Tρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως η Γερμανία

Το 2018 η Γαλλία αναμένεται να ανέβει στη δεύτερη θέση αμέσως μετά τις ΗΠΑ.

Στις πρώτες θέσεις πωλήσεων όπλων βρίσκονται η γερμανική και γαλλική εξοπλιστική βιομηχανία. 

Πέρυσι η Γερμανία κατέλαβε την τρίτη θέση ενώ το 2018 η Γαλλία αναμένεται να ανέβει στη δεύτερη θέση αμέσως μετά τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του περιοδικού στρατιωτικών ερευνών Jane's, η εξαγωγή όπλων της γερμανικής βιομηχανίας ανήλθε το 2015 στα 4,2 δις ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν τα μικρά όπλα και τα πυρομαχικά.

Προορισμός του 30% αυτών των εξαγωγών ήταν η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική. Στην Μέση και την Εγγύς Ανατολή σημαντικότεροι αποδέκτες τον περασμένο χρόνο ήταν η Σαουδική Αραβία και ακολουθούν η Αλγερία, η Αίγυπτος και το Κατάρ.

Άνοδος της Γερμανίας το 2015

Ενώ το 2014 η Γερμανία κατείχε την πέμπτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων όπλων, πέρυσι ανέβηκε στην τρίτη θέση. Παρότι και φέτος θα αυξηθούν οι γερμανικές εξαγωγές η χώρα θα πέσει στην τέταρτη θέση.

Την τρίτη θέση αναμένεται να καταλάβει η Γαλλία, η οποία όπως γράφει η έκθεση του Jane's «αναζωογονεί» τη βιομηχανία στρατιωτικών εξοπλισμών.

Φέτος η συνολική παραγωγή όπλων στη Γαλλία θα ανέλθει στα περίπου 6 δις δολάρια. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2018 η Γαλλία θα ξεπεράσει και τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την εξαγωγή όπλων και θα φθάσει τη δεύτερη θέση.

 

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER