Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 14:08

Η ΙΚΕΑ δημιούργησε το δικό της μουσείο (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η ΙΚΕΑ δημιούργησε το δικό της μουσείο (φωτογραφίες)

«Για 70 χρόνια, ο κόσμος καλωσόριζε την IKEA στο σπίτι του. Τώρα, ήρθε η σειρά μας να σας καλωσορίσουμε στο δικό μας». Έτσι, απλά ο σουηδικός κολοσσός επίπλωσης και οικιακού εξοπλισμού ανακοινώνει τα εγκαίνια μουσείου αφιερωμένου σε αυτόν, στα τέλη του μήνα.

Το μουσείο φιλοξενείται στο πρώτο κατάστημα της IKEA, στην σουηδική πόλη Aelmhult (το κατάστημα άνοιξε το 1958 και έκλεισε το 2012, όταν άνοιξε δεύτερο κατάστημα στην πόλη). Σχεδιάστηκε από τα αρχιτεκτονικά γραφεία Wilkinson Eyre Architects και Uulas Arkitekter και θα στεγάσει μία μόνιμη έκθεση περισσότερων από 20.000 επιτευγμάτων της εταιρείας.

Ο χώρος της μόνιμης έκθεσης πλαισιώνεται από χώρο περιοδικής έκθεσης, εστιατόριο, κατάστημα και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Το μουσείο ΙΚΕΑ είναι γεγονός

Ειδικοί χώροι έκθεσης για εμβληματικά προϊόντα, όπως η βιβλιοθήκη Billy και ο καναπές Klippan – τα δύο προϊόντα της IKEA με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – έχουν προβλεφθεί. Παράλληλα, σε σειρά δωματίων για συγκεκριμένες περιόδους θα εκτίθενται έπιπλα και αξεσουάρ της εταιρείας ανά συγκεκριμένη δεκαετία.

Τρεις είναι οι θεματικές ενότητες στον χώρο της μόνιμης έκθεσης.

Η πρώτη, «Οι ρίζες μας»: Εδώ ανιχνεύεται η καθημερινότητα στην περιοχή Σμέλαντ, τον 19ο αιώνα, καθώς και η παιδική ηλικία του ιδρυτή της IKEA, του Ίνγκμαρ Κάμπραντ.

Στη δεύτερη, την «Ιστορία μας», τεκμηριώνονται οι ιδέες, λύσεις, επιτυχίες και αποτυχίες από τότε που ξεκίνησε η IKEA, το 1958.

Τέλος, στην τρίτη, την «Ιστορία σας», παρουσιάζονται τα εσωτερικά σπιτιών πελατών και το πώς χρησιμοποίησαν εμβληματικά προϊόντα της IKEA.

Ο χώρος περιοδικής έκθεσης θα φιλοξενεί δύο εκθέσεις τον χρόνο. Η πρώτη περιοδική θα είναι η «εγκατάσταση κουζίνας, εστιασμένη στα παιδιά, τους ΑμεΑ και το μέλλον της μαγειρικής», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Milan Design Week 2015.

Η ημερομηνία των εγκαινίων του μουσείου ανακοινώθηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Democratic Design Day της εταιρείας (κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου), που έγιναν στον χώρο του καινούργιου μουσείου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, που αποσκοπούν να ενισχύσουν τη διαφάνεια όσον αφορά τις δραστηριότητες του σουηδικού κολοσσού, η IKEA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη δανέζικη φίρμα Hay (περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επανασχεδιασμό της μπλε και κίτρινης τσάντας της εταιρείας μέσα στην οποία οι αγοραστές μεταφέρουν σπίτι τους προϊόντα που έχουν προμηθευτεί) και τον Βρετανό σχεδιαστή Tom Dixon.

Το μουσείο ΙΚΕΑ είναι γεγονός

Έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα την πλέον πρόσφατη έκθεσή της, «Life at Home» για τις διαφορετικές συμπεριφορές και επιλογές lifestyle που επηρεάζουν τη ζωή στο σπίτι, ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο.

Το μουσείο ΙΚΕΑ είναι γεγονός

Αναμένοντας τα εγκαίνια, εδώ μία ματιά στο μουσείο.

Το μουσείο ΙΚΕΑ είναι γεγονός

<p>More exhibition space</p>

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER