Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 13:47

ΕΚΤ: Από τις 2 Ιουλίου ανοίγεις τις πόρτες της στο κοινό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΕΚΤ: Από τις 2 Ιουλίου ανοίγεις τις πόρτες της στο κοινό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανοίγει τις πόρτες της σε εξωτερικούς επισκέπτες για οργανωμένες ξεναγήσεις, κατόπιν εγγραφής.

«Για πρώτη φορά από τότε που η ΕΚΤ μεταφέρθηκε στις νέες της εγκαταστάσεις στο τέλος του 2014, μέλη του κοινού θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πύργο γραφείων και το ιστορικό κτίριο της Großmarkthalle και να απολαύσουν τη μοναδική θέα της Φρανκφούρτης από τον 27ο όροφο», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Οι ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Από τις 12.00 έως τις 16.30 ομάδες έως 25 ατόμων θα μπορούν να συμμετέχουν σε οργανωμένες ξεναγήσεις στα αγγλικά ή τα γερμανικά, διάρκειας μίας ώρας.

Επιπλέον, η ΕΚΤ είναι σε θέση να δέχεται στο εξής περισσότερες ομάδες επισκεπτών στις εγκαταστάσεις της και σε άλλες χρονικές στιγμές. Προσκαλεί μαθητές, φοιτητές και άλλες ομάδες να εγγραφούν για επίσκεψη. Αυτές οι εκπαιδευτικές επισκέψεις καλύπτουν, για παράδειγμα, την ιστορία και τη λειτουργία της ζώνης του ευρώ, ενώ παρουσιάσεις για ειδικότερα θέματα μπορούν να οργανωθούν κατόπιν αιτήματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στην ΕΚΤ διατίθενται στην ενότητα «Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα> Architecture and art visits» του δικτυακού τόπου της ΕΚΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER