Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 15:06

Εξαπλασιάζεται η χρήση της ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2030

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξαπλασιάζεται η χρήση της ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2030

Η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται μέσω των ηλιακών συλλεκτών αναμένεται να εξαπλασιαστεί μέχρι το 2030, αφού το κόστος παραγωγής μειώνεται σε σχέση με το φυσικό αέριο και τα εργοστάσια παραγωγής άνθρακα.

Τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκή ενέργεια θα αποτελούν 8% με 13% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2030, σε σχέση με το περσινό 1,2%. Ο μέσος όρος του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων αναμένεται να μειωθεί κατά 59% μέχρι το 2025, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια στην πιο φθηνή επιλογή για πάρα πολλές περιπτώσεις.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντικαθιστούν την πυρηνική ενέργεια και την μειωμένη παραγωγή ηλεκτρισμού από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο, σε ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η PG&E της Καλιφόρνια προτείνει να κλείσουν δύο πυρηνικοί σταθμοί λόγω της πτώσης του κόστους της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, οι οποίες θα είναι και οι πιο φθηνές επιλογές παραγωγής ενέργειας τη δεκαετία του 2030.

Τα έξυπνα δίκτυα τα οποία θα μπορούν να διαχειρίζονται και να διαμοιράζουν την ηλεκτρική ενέργεια από διάφορες πηγές θα βοηθήσουν και αυτά στην μείωση του κόστους της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: newmoney.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER