Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 14:46

Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί αν αναπτυχθεί αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότια Κορέα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί αν αναπτυχθεί αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα απείλησε σήμερα ότι θα αναλάβει "φυσική δράση", αν αναπτυχθεί ένα αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότια Κορέα, το οποίο η Σεούλ θεωρεί ότι έχει ζωτική σημασία για την εθνική της ασφάλεια.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα αναπτύξουν στο νοτιοκορεατικό έδαφος το αμερικανικό εξελιγμένο πυραυλικό σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) με στόχο την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι δύο σύμμαχοι δεν διευκρίνισαν την ημερομηνία ή τον τόπο στον οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί το σύστημα αυτό, αλλά τόνισαν ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επιλογής.

Η Βόρεια Κορέα "θα αναλάβει φυσική δράση για να ελέγξει ολοκληρωτικά το σύστημα THAAD" και αυτό "ήδη από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί η θέση του στη Νότια Κορέα", αναφέρει η διοίκηση πυροβολικού της Βόρειας Κορέας σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο βορειοκορεατικός στρατός διαθέτει "επαρκή και εξελιγμένα μέσα για επιθετικά πλήγματα" και θα λάβει "τα πιο ανελέητα και πιο ισχυρά αντίστοιχα μέτρα κατά των ΗΠΑ που θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο αναπτύσσοντας το σύστημα THAAD", προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί εξάλλου και τη Νότια Κορέα ότι αποδεχόμενη την ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας εκτίθεται σε μια "άθλια αυτοκαταστροφή".

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας καταδίκασε τις "γελοίες" αυτές απειλές και επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να "αναγνωρίσει ότι αυτή απειλεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην χερσόνησο και να ζητήσει συγγνώμη για τις προκλήσεις της", σύμφωνα με εκπρόσωπο της Σεούλ.

 Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι κλείνει έναν από τους τελευταίους διαύλους επικοινωνίας της με την Ουάσινγκτον

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει έναν από τους τελευταίους διαύλους επικοινωνίας της με την Ουάσινγκτον, όπως και ότι θα χειρίζεται όλες τις υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής των δύο Αμερικανών που κρατούνται στη χώρα, βάσει των νόμων που ισχύουν σε καιρό πολέμου, για να διαμαρτυρηθεί για τις νέες κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και έχουν στόχο τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση ότι θα σταματήσει όλες τις επικοινωνίες που έχει με την Ουάσινγκτον μέσω της βορειοκορεατικής αποστολής στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

"Τους ενημερώσαμε ότι θα διακόψουμε τελείως τις επίσημες επικοινωνίες μέσω της Νέας Υόρκης", πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε απάντηση στην επιβολή από την Ουάσινγκτον νέων κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ οι οποίες έχουν στόχο τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε επίσης το πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα έχει φυλακίσει δύο Αμερικανούς πολίτες τους οποίους έχει καταδικάσει για εγκλήματα κατά του κράτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER