Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 13:26

Διπλή βράβευση για το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Γράφτηκε από την
Διπλή βράβευση για το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Δύο βραβεία για αποτελεσματικές και καινοτόμες υπηρεσίες απονεμήθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Ειδικότερα, με ένα χρυσό βραβείο και ένα ασημένιο, βραβεύθηκαν αντίστοιχα η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου και το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, σε εκδήλωση των Healthcare Business Awards της Boussias Communications και του Health Daily.

Η τελετή βράβευσης ανέδειξε και επιβράβευσε την αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας.

Ειδικότερα, η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική του ΓΝΑ « Γ. Γεννηματάς» τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Αποτελεσματική Διοίκηση Κλινικής Δημοσίου Νοσοκομείου», για την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις, σε εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική, τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ανταπεξέλθει επιτυχώς σε ένα εξαιρετικά αυξημένο όγκο περιστατικών, κατάφερε να μειώσει το μέσο όρο ημερών νοσηλείας των ασθενών, καθώς και το μέσο όρο ημερών αναμονής των ασθενών από την ημέρα εισαγωγής τους έως την ημέρα του χειρουργείου.

Επιπλέον, η κλινική σταθερά ενθαρρύνει την ιατρική έρευνα, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, στην εκπόνηση πειραματικών και κλινικών εργασιών, καθώς επίσης και σε συγχρηματοδοτούμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα, σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα. Το βραβείο παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Κατέρος, διευθυντής ΕΣΥ Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής.

Παράλληλα, το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμος μονάδα ή τμήμα νοσοκομείου ή διαγνωστικού κέντρου», ως μοναδική οργανωμένη υπηρεσία που υπάρχει σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο της χώρας, η οποία επικεντρώνεται απόλυτα στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση εστιασμένων δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας. Η λειτουργία του βασίζεται στις αρχές και την επιστημονική βάση που διέπουν την οργάνωση προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας και τηρεί τις κατευθυντήριες οδηγίες του Διεθνούς Δικτύου του ΠΟΥ.

Τα προγράμματα της υπηρεσίας έχουν βραβευθεί και εκτιμηθεί επανειλημμένα από αρμόδιους φορείς, ενώ η υπηρεσία έχει αναγνωρισθεί για τις δράσεις της από επιστημονικούς φορείς και αναγνωρισμένους επιστήμονες της Αγωγής Υγείας όσο και από τα ΜΜΕ.

Το βραβείο παρέλαβε η Γεωργία Θανασά, υπεύθυνη Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER