Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 17:47

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας της ζωής των ασθενών συμβάλλει το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τη στατιστική αξιολόγηση που ανέλαβε το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με ερευνητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ειδικότερα, οι εξεταζόμενοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, θεωρούν ότι το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους (67,5%), βοηθάει στη βελτίωση της υγείας τους από αρκετά έως πάρα πολύ (89%) και πρέπει να λειτουργεί σε μόνιμη βάση στην περιοχή τους (98%).

Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή του Προγράμματος στην ευαισθητοποίηση των εξεταζόμενων σε ό,τι αφορά τη συχνότερη πραγματοποίηση εξετάσεων, καθώς μειώθηκε σε 35,41% (από 62,61%) ο πληθυσμός που δεν έκανε ποτέ σπιρομέτρηση και από 40,73% σε 29,64% ο πληθυσμός που δεν έκανε ποτέ οξυμετρία.

Για τους ίδιους τους γενικούς-αγροτικούς γιατρούς, τα σημαντικότερα οφέλη είναι η παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών (90,24%) και η δυνατότητα λήψης δεύτερης γνώμης (63,41%).

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone αξιοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών που αφορούν τον τομέα της υγείας. «Το Πρόγραμμα στηρίζει και βελτιώνει την καθημερινή ζωή περισσότερων από 500.000 ανθρώπων στις 100 απομακρυσμένες περιοχές όπου λειτουργεί, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι και καταργώντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς στον τομέα της παροχής ειδικευμένων υπηρεσιών υγείας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας, υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τη συμμετοχή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και της εταιρείας Vidavo και συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Vodafone.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση