Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 08:34

180 γυναίκες εξετάστηκαν για καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Γράφτηκε από την
180 γυναίκες εξετάστηκαν για καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Με μεγάλη ανταπόκριση από τον γυναικείο πληθυσμό πραγματοποιήθηκε η διήμερη εθελοντική δράση στην Πυλία, με προληπτικές εξετάσεις αλλά και ομιλίες για τον καρκίνο του μαστού.

Συνολικά, στις 16 και 17 Μαρτίου εξετάστηκαν 180 γυναίκες στο Κέντρο Υγείας Πύλου, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του κοινού και στις ομιλίες  που έγιναν στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης με θέμα “Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού".

Η εθελοντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του γιατρού Αγγελου Χρονά - εντεταλμένου συμβούλου για θέματα υγείας στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Συνέδραμαν επίσης ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο Σύλλογος Κυριών Πύλου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας - και βρέθηκαν στη Μεσσηνία γιατροί από την Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου με επικεφαλής τον καθηγητή και αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Ζωγράφου.

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον κ. Χρονά, ήταν η ευαισθητοποίηση των γυναικών όσον αφορά στον καρκίνο του μαστού. αλλά και η ενημέρωση για τη σημασία που έχει η πρόληψη και η πρώιμη διάγνωση.

«Ο πρώιμος καρκίνος είναι ιάσιμος, αλλά δεν είναι ψηλαφητός, γι' αυτό απαραίτητη είναι η μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μαστού από την ηλικία των 40 ετών και άνω - και νωρίτερα αν συντρέχουν λόγοι κληρονομικότητας ή βεβαρυμένου ιστορικού», τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γιώργος Ζωγράφος, όπως και οι υπόλοιποι γιατροί που συμμετείχαν στην εθελοντική δράση.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, επισημαίνεται ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την πρόληψη και ενημέρωση των πολιτών, μέσα από δράσεις που υλοποιεί ο δήμος ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

 

 


NEWSLETTER