Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 16:40

Βίντεο: Ποιος φοβάται τα εμβόλια;

Γράφτηκε από την
Βίντεο: Ποιος φοβάται τα εμβόλια;



Έμφαση στην σωστή ενημέρωση του κόσμου δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που καλεί τα κράτη μέλη να πάρουν μέτρα ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.

Όπως αναφέρει η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Αθανασία Λουρίδα στο κανάλι υγείας Health agenda: «Εκείνο που έχει διογκώσει το πρόβλημα είναι η παραπληροφόρηση των γονιών από ανεύθυνες πηγές. Επίσης ένας άλλος λόγος είναι ότι οι σημερινοί γονείς δεν γνωρίζουν τα παλιά λοιμώδη νοσήματα που είχαν εξαφανιστεί με τη γενίκευση του εμβολιασμού όταν αυτοί ήταν παιδιά. Και θεωρούν ότι τα εμβόλια μπορούν να βλάψουν τα παιδιά τους γιατί δεν γνωρίζουν ότι το νόσημα από τα οποία τα προστατεύουν είναι θανατηφόρα».

Δείτε τι λέει η κ. Λουρίδα για τις δόσεις που πρέπει να κάνουμε:



Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα κρούσματα ιλαράς είναι 2.659 με τα θύματα να αριθμούν τα 3 από τον περασμένο Μάιο μέχρι τις 26 Απριλίου. Ακόμα, αρκετοί ενήλικες ξεχνούν να κάνουν την αναμνηστική δόση. Γι' αυτό, το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά (#VaccinesWork) και ότι ο μαζικός εμβολιασμός μας προστατεύει.


NEWSLETTER