Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 19:09

Νέα όπλα κατά του ιού HPV (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

 

Ένα εννιαδύναμο εμβόλιο, μια καινούρια μοριακή εξέταση και μια κρέμα με βάση την κουρκουμίνη είναι κάποια από τα νέα όπλα που έχουμε κατά του ιού HPV (ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων) που μεταδίδεται μέσω σεξουαλικής επαφής κάθε μορφής. Ορισμένοι τύποι του HPV σχετίζονται με κονδυλώματα και άλλοι με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κ.ά.

Όπως εξηγεί ο Ευάγγελος Παρασκευαϊδης, καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι νέες εξετάσεις επιτρέπουν τις εξατομικευμένες θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση: «Το mRNA test δείχνει κατά πόσο υπάρχει ενεργός λοίμωξη από επικίνδυνους HPV υποτύπους. Το εργαλείο αυτό μας βοηθά είτε να αποφασίσουμε επέμβαση είτε να ακολουθήσουμε συντηρητική θεραπεία».

Μάθετε εδώ για τις εξετάσεις:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tstGNLcaRBQ}

Όσο για την περίφημη αλοιφή που περιέχει κουρκουμίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκουμε στον κουρκουμά, ο γιατρός αναφέρει: «Από τη διεθνή εμπειρία αλλά και εκείνη της δικής μας επιστημονικής ομάδας έχουμε δείξει ότι γυναίκες με αλλοιώσεις αναγνωρίσιμες κολποσκοπικά και με θετικούς τους βιοδείκτες που σχετίζονται με την HPV λοίμωξη, εμφανίζουν μετά από 3 και 6 μήνες χρήσης, ύφεση όλων των παραμέτρων». Τέλος, στο κομμάτι της πρόληψης υπάρχει πλέον το εννιαδύναμο εμβόλιο που προστατεύει πάνω από 90% από τη μετάδοση του ιού HPV.