Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 12:52

Ολιστική αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας με στόχο την οριστική απώλεια βάρους

Γράφτηκε από την

Θεραπευτικό πρόγραμμα για την ολιστική αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας και με στόχο την οριστική απώλεια βάρους και τη διατήρηση του φυσιολογικού σε βάθος χρόνου εφαρμόζεται στο νέο εξειδικευμένο τμήμα Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Στο θεραπευτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται η ολιστική αντιμετώπιση των πασχόντων, από την καταλληλότερη ανά άτομο επέμβαση, μέχρι τη θεραπεία και τη μακρόχρονη παρακολούθηση. Η υποστήριξη των ασθενών μπορεί να γίνεται σε 24ωρη βάση, από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος, σύμφωνα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

Στο Τμήμα διενεργούνται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας (περιοριστικού τύπου, μεικτές, δυσαπορροφητικές), οι οποίες περιλαμβάνουν την επιμήκη γαστρεκτομή, όλων των ειδών τις γαστρικές παρακάμψεις και τις χολοπαγκρεατικές εκτροπές, καθώς και τη μεταβολική χειρουργική με την τεχνική της ελάχιστα επεμβατικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει και επανεπεμβάσεις (revision surgery) σε νοσογόνα παχύσαρκους ασθενείς που έχουν βιώσει την απογοήτευση της επανάκτησης βάρους μετά από αποτυχημένη επέμβαση, καθώς και επιπλοκές επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί αλλού και χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης, με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία.

Το νέο Τμήμα λειτουργεί υπό την επιστημονική διεύθυνση του χειρουργού, Ηλία Σδράλη, εξειδικευμένου στη Χειρουργική Βαριατρική και με διευρυμένη διεπιστημονική ομάδα συναφών ειδικοτήτων για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, στελεχωμένη με τις ειδικότητες: ενδοκρινολόγου, χειρουργού, αναισθησιολόγου, ακτινοδιαγνώστη, επεμβατικού ακτινολόγου, καρδιολόγου, επεμβατικού καρδιολόγου, γαστρεντερολόγου, πνευμονολόγου, ψυχιάτρου - ψυχαναλυτή και διατροφολόγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ