Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 19:56

Για τρίτη χρονιά Ιατρείο Μνήμης από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

Γράφτηκε από την
Για τρίτη χρονιά Ιατρείο Μνήμης από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

 

Δωρεάν έλεγχο της μνήμης, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε άτομα άνω των 60 ετών, προσφέρει το Ιατρείο Μνήμης στον Κορυδαλλό, που λειτουργεί για τρίτη διαδοχική χρονιά από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ιατρείο αποτελεί το μοναδικό Ιατρείο Μνήμης που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ενώ μέχρι και σήμερα έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες του πάνω από 140 άτομα.

Όλες οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Κορυδαλλού, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας και αποσκοπούν στο να καταστεί ο Δήμος Κορυδαλλού μια φιλική κοινότητα στην οποία οι ασθενείς με άνοια και οι φροντιστές τους θα ζουν χωρίς στιγματισμό, απολαμβάνοντας κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό.

Το επόμενο διάστημα εκτός από έλεγχο μνήμης, το ιατρείο θα δημιουργήσει ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, καθώς και σχολείο φροντιστών ασθενών με άνοια. Το Ιατρείο Μνήμης λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία (Ξενοφώντος και Πελοπίδα 5), κάθε Παρασκευή 9.00- 13.00. Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής, στο τηλέφωνο 213 2129311.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER