Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 18:00

Ενημερωτική δράση για σταθερό βάδισμα

Γράφτηκε από την
Ενημερωτική δράση για σταθερό βάδισμα

Δράση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των πτώσεων πραγματοποιεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αύριο Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας.

Η εκδήλωση, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πτώσεις, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους, τελεί δε υπό την αιγίδα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, μέσω του προγράμματος προαγωγής υγείας “Βαδίζοντας Σταθερά”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης -που αποτελεί πρωτοβουλία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και απευθύνεται σε άτομα άνω των 50 ετών, στα μέλη των οικογενειών τους, στους φροντιστές και τους οικείους τους- θα πραγματοποιηθεί διανομή έντυπου υλικού και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και θα διεξαχθούν δοκιμασίες ισορροπίας και βάδισης με τη βοήθεια του Περιφερειακού Τμήματος Μεσσηνίας Λακωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Ελλάδος.

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Γεωργία Αγγελική Αθανασοπούλου και υπεύθυνες υλοποίησης οι Μαρία Γκούζου, Θεοδώρα Δεμερτζή, Γεωργία Αγγελική Αθανασοπούλου και Ευαγγελία Τσουλάκου. Η ομάδα εργασίας, τέλος, απαρτίζεται από τις Αγαπούλα Αναστασίου, Αθανασία Μανωλοπούλου, Ευσταθία Μπούνα, Πολυξένη Περιχάρου, Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φυσιοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Otago, μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Φυσιοθεραπευτών Μεσσηνίας-Λακωνίας).


NEWSLETTER