Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 13:40

Οι τρεις χρυσοί κανόνες για την αναδόμηση του δέρματος μετά τις διακοπές

Γράφτηκε από την

Το Φθινόπωρο μας βρίσκει όπως πάντα γοητευτικά μαυρισμένες, πλην όμως έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τις όχι πάντα  «γοητευτικές»  συνέπειες του ήλιου στην επιδερμίδα μας.

Το πώς θα επανακτήσουμε την λάμψη στο ταλαιπωρημένο δέρμα από την έκθεση  στην ηλιακή ακτινοβολία,  μας εξηγεί η Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης Μαρία Καρδάση:
 
Κανόνας πρώτος: Ξεκινάμε τη χρήση καλλυντικών κρεμών και ορών με απολεπιστικές  ιδιότητες και αρχίζουμε τη σαιζόν με μια καθαριστική μικροδερμοαπόξεση που χαρίζει έξτρα λάμψη στο πρόσωπο. Δεν παραλείπουμε τη λευκαντική κρέμα μας , ώστε να ξεκινήσει η αποκατάσταση από τις ενοχλητικές πανάδες, αναφέρει  η κα Καρδάση και επισημαίνει: «Το μαύρισμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από αύξηση του πάχους της νεκρής στοιβάδας με κύτταρα γεμάτα χρωστική. Το δέρμα μας έχει ανάγκη βοήθειας, ώστε σιγά-σιγά να τα αποβάλει και να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή νέων».

Κανόνας δεύτερος:  Για όσες και όσους έχουν πανάδες αρχίζουν  οι λευκαντικές συνεδρίες με ειδικά peelings , leds και μεσοθεραπευτικά σκευάσματα. 

Κανόνας τρίτος: Σύμφωνα με την δερματολόγο τα νέα βιομιμητικά μεσοθεραπευτικά υλικά είναι πλέον απόλυτα συμβατά με την ανθρώπινη βιολογία και αποκαθιστούν τις βλάβες που υπέστησαν τα κύτταρα μας από την έκθεση στον ήλιο και το περιβάλλον. «Όμως και η εναλλαγή PRP ( θεραπεία με το δικό μας αίμα ) , με τις βιομιμιτικές και τα θεραπευτικά νήματα δίνει αξιόλογα αποτελέσματα αποκατάστασης στα δέρματα με την έντονη ηλιακή φθορά. Καλόν είναι επίσης να μην παραμελείται η επανάληψη της βουτολινικής τοξίνης που κάποιες φορές, ανάλογα με την έκθεση στο ηλιακό φως και την ένταση των συσπάσεων του προσώπου για να προστατευθεί , μπορεί να εξασθενίσει συντομότερα». Στόχος όπως τονίζει η κα Καρδάση δεν είναι η  χρονική του διάρκεια , η οποία ποικίλει και εξαρτάται από τον τρόπο ζωής , αλλά  η μη δημιουργία ρυτίδων. Η βουτολινική τοξίνη δεν είναι κάλυψη, αλλά θεραπεία  ρυτίδων. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ