Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 18:25

Απόσυρση της διάταξης για την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια ζητάει ο Πανελλλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Γράφτηκε από την
Απόσυρση της διάταξης για την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια ζητάει ο Πανελλλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

 

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκάλεσε "διάταξη νόμου που προβλέπει την πώληση  βιταμινών, σκευασμάτων  και συμπληρωμάτων διατροφής από   τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων ".

Ο ΠΦΣ  απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  προς τον υπουργό Υγείας  Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΦ  Ιωάννη Μαλέμη, ενώ συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για το θέμα αυτό.

«Η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την Υγεία όλων των αθλουμένων  και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών  θα γίνεται χωρίς την συμβουλή, την έγκριση και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος. Οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Πρόσθεσε ότι "η άμεση απόσυρση της διάταξης είναι επιβεβλημένη. Οι βιταμίνες τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζεται άμεσα με την Υγεία των πολιτών και δεν νοείται η διάθεση τους μόνο με εμπορικούς όρους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER