Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 17:39

Εκδηλώσεις για το διαβήτη σε Χατζή και Σουληνάρι

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο παρουσιάσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα του σακχαρώδους διαβήτη, την Κυριακή το πρωί στο Σουληνάρι του Δήμου Πύλου - Νέστορος και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Χατζή του Δήμου Μεσσήνης.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο ιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας Α. Μακρής και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παν. Χαλβατσιώτης, που έχει και τον συντονισμό των εκδηλώσεων "Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδους διαβήτη - Υψώνουμε ασπίδα προστασίας" για όλη τη Μεσσηνία.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, γυναικολόγος Δ. Τζωρτζίνης.

Τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας "Η Γλυκιά Μεσσηνία", που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, εκπροσώπησε η πρόεδρός του Αθανασία Καρούνου η οποία ενημέρωσε για τις δράσεις του συλλόγου. Επίσης, προσκάλεσε τους παρόντες διαβητικούς να εγγραφούν στο σύλλογο για να ενδυναμώσουν την φωνή των διαβητικών για τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην Πολιτεία και για να ενημερώνονται για όλες τις σχετικές με το διαβήτη εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή εθελόντριας νοσηλεύτριας μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διαβητικών.

Επόμενος σταθμός το Σταυροπήγιο του Δήμου Δυτικής Μάνης, αυτή την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα.