Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 09:57

Ομιλία Χαλβατσιώτη για τον διαβήτη στη Βελίκα

Γράφτηκε από την

 

Στη Βελίκα του Δήμου Μεσσήνης μίλησε την Παρασκευή για τον διαβήτη ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, μετά από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο διαβήτης αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και σχετίζεται με την παχυσαρκία. Αφορά σχεδόν τον ένα στους 10 Ελληνες και η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 75 το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο και επιβαρύνει την ήδη εύθραυστη υγεία ενός στους 4 πολίτες. Η πρόληψη λοιπόν του διαβήτη και των επιπλοκών του δεν σώζει μόνο ζωές, αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Επιπλέον, αναμένεται για την Ελλάδα το πρόβλημα να γίνει οξύτερο σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες διότι τα ελληνόπουλα κατέχουν τα πρωτεία στην παιδική παχυσαρκία μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Η επόμενη ομιλία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δωρίου του Δήμου Οιχαλίας.