Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 15:08

241.200 περιστατικά εξυπηρέτησε η INTERAMERICAN με υπηρεσίες Βοήθειας κατά το εννεάμηνο

Γράφτηκε από την

Αυξημένη είναι η δραστηριότητα των τομέων βοήθειας της INTERAMERICAN, οδικής και άμεσης ιατρικής (προσωπικής), κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου–Σεπτεμβρίου, με τα περιστατικά που διαχειρίστηκε η εταιρεία να φθάνουν στα 241.200 συνολικά.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο “αιχμής” παρατηρήθηκε αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών κατά 5,4%, με τον μέσο όρο ανά ημέρα, φέτος, στα 883 περιστατικά. Ειδικότερα, στην οδική βοήθεια η INTERAMERICAN επενέβη σε 219.495 περιστατικά και στην άμεση ιατρική βοήθεια ανταποκρίθηκε σε 21.705 κλήσεις. Η εταιρεία διατηρεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στο σύνολο των υπηρεσιών βοήθειας μερίδιο 30,3% με μεικτά ασφάλιστρα εργασιών κατά το 2014 της τάξεως των 26,1 εκατ. ευρώ. Η INTERAMERICAN αξιοποιεί ιδιαίτερα τις υποδομές στις οποίες έχει επενδύσει και την ψηφιακή τεχνολογία που έχει εισαγάγει, με τη χρήση της τηλεματικής στην οδική βοήθεια. 

Η εταιρεία κατά το εννεάμηνο παρέσχε υπηρεσίες οδικής βοήθειας με επιτόπου επισκευή σε 81.700 περιπτώσεις, ενώ ρυμούλκησε 68.141 και μετέφερε στην έδρα τους 7.236 οχήματα. Επίσης, διαχειρίστηκε επιτόπου μέσω της υπηρεσίας Autohelp 62.418 περιστατικά ατυχήματος. Σε ποσοστό 70% περίπου, τα ασφαλιστήρια οδικής βοήθειας παρέχονται σε πελάτες ασφαλισμένων οχημάτων στην εταιρεία. Ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε κλήση υπολογίζεται σε 35 λεπτά περίπου, με την δείκτη ικανοποίησης των πελατών να φθάνει στο 92%. 

Στον τομέα της άμεσης ιατρικής βοήθειας, η INTERAMERICAN πραγματοποίησε έως και τον Σεπτέμβριο 87 διακομιδές παθόντων από αέρος (ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο) και 3.468 διακομιδές με ασθενοφόρο, ενώ ανταποκρίθηκε συμβουλευτικά σε 18.107 κλήσεις ασφαλισμένων. Επίσης, διαχειρίστηκε 43 περιστατικά πελατών στο εξωτερικό. 

Συνεργασία με τον Δήμο Μήλου για υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας

Μετά τη σύναψη συνεργασίας, πρόσφατα, με τον Δήμο Θάσου, ολοκληρώθηκε συμφωνία συνεργασίας και με τον Δήμο Μήλου. Η εταιρεία και ο Δήμος του νησιού, δια του δημάρχου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, υπέγραψαν συμβόλαιο ομαδικής κάλυψης των κατοίκων του νησιού για επείγουσα αεροδιακομιδή ασθενούς ή τραυματία, συμπληρωματικά ως προς το δημόσιο σύστημα υγείας και μετά από ιατρική γνωμάτευση. Η κάλυψη περιλαμβάνει τις συμβουλευτικές και λοιπές υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας. Το πρόγραμμα συνδέει το τελικό ασφάλιστρο με τη χρήση της υπηρεσίας.

Η συνεργασία έρχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα συνεργασιών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αναπτύσσει η INTERAMERICAN  στη νησιωτική Ελλάδα, με ουσιαστικό όφελος και αξία για τους κατοίκους των νησιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2013, που ξεκίνησε η πρώτη συνεργασία, έως σήμερα, από τα νησιά των συμβεβλημένων Δήμων έχουν πραγματοποιηθεί αεροδιακομιδές: 18 από Τήνο, 12 από Σίφνο, 10 από Σέριφο, 1 από Ύδρα, ενώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία ακόμη από τα νησιά Μύκονο, Θάσο και Μήλο.