Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 18:13

Δέκα τροφές για καλή υγεία

Γράφτηκε από την
Δέκα τροφές για καλή υγεία

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, είναι υγιεινές και ταυτόχρονα βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών.

Παρακάτω παραθέτουμε μία δεκάδα από αυτές που η καθημερινή κατανάλωσή τους κάνουν καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μπρόκολο, Λάχανο, Κουνουπίδι

 

Τα τρία αυτά λαχανικά αποτελούν πηγές πλούσιες σε σουλφοραφάνη που βοηθάει στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου. να μειώσει τον κίνδυνο των διαφόρων τύπων καρκίνου. Επιπλέον περιέχουν λουτεΐνη, ένα αντι-οξειδωτικό που βοηθάει στην καλή όραση και γλυκοσινολικών που βοηθούν το συκώτι να παράγει σημαντικά ένζυμα.

Τόφου

Πλούσιο σε πρωτεΐνη χαμηλών θερμίδων, ενώ περιέχει μέταλλα που βοηθούν το σώμα στην αποτοξίνωση.

Κεράσια

Βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το πεπτικό σύστημα, ενώ έχουν και αντικαρκινική δράση.

Καρότα

Τονώνουν το πεπτικό σύστημα και βοηθούν να καθαρίσει το σώμα. Είναι πλούσια σε Β-καροτένιο, προ-δρομέα της βιταμίνης Α, βιταμίνη C και άλλα σημαντικά φυτοθρεπτικά συστατικά.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Είναι μία πηγή ωφέλιμων βακτηρίων που είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία των εντέρων.

Λιναρόσπορος

Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μεταξύ των άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων τους βοηθούν στην καύση του λίπους.

Κανέλα

Το μπαχαρικό αυτό έχει αντιμικροβιακή δράση. Βοηθάει επίσης στη ρύθμιση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα, και στην ισορροπημένη έκκριση της ινσουλίνης, η οποία είναι μία από τις αιτίες της αύξησης του βάρους.

Σπόροι κολοκύθας

Είναι αντιοξειδωτικοί και βοηθούν στην προστασία του πεπτικού συστήματος. Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των παρασίτων στο πεπτικό σύστημα. Μπορούν επίσης να κάνει τα κύτταρα πιο δεκτικά στην ινσουλίνη και με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει να μειωθεί το σάκχαρο του αίματος.

Ραπανάκια

Βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Έχουν επίσης αντι-μυκητιασική και αντι-βακτηριακή δράση.

Μαϊντανός

Αποτελεί τον προστάτη των νεφρών. Μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των τοξικών αποβλήτων.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε τα παραπάνω τρόφιμα στη διατροφή σας για να βοηθήσετε την αποτοξίνωση του οργανισμού, την καλή υγεία και τη διατήρηση του ιδανικού βάρους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER