Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 21:08

10 τροφές που δεν πρέπει να τρώμε πριν πέσουμε για ύπνο

Γράφτηκε από την
10 τροφές που δεν πρέπει να τρώμε πριν πέσουμε για ύπνο

Φάγατε το βραδινό σας, όμως ακόμα πεινάτε κι αυτό που σκέφτεστε συνέχεια είναι το τι θα φάτε, για να μην γουργουρίζει το στομάχι σας όλη τη νύχτα;

Καλό θα είναι λοιπόν, πριν πάτε στο κρεβάτι να φάτε ένα μικρό σνακ, όμως υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Ενώ είναι αλήθεια ότι ένα μικρό «σνακ τα μεσάνυχτα» δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, δεν ισχύει για όλες τις τροφές, αφού υπάρχουν πολλές από αυτές που δεν πρέπει να καταναλώνονται πριν από τον ύπνο.

Κόκκινο κρέας

Μια μεγάλη, ζουμερή μπριζόλα μπορεί να είναι νόστιμη, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για να φάτε πριν πάτε για ύπνο. Το κόκκινο κρέας θα βάλει τις φυσικές διεργασίες του σώματός σας σε υπερωρίες και θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο να μπείτε σε κατάσταση βαθύ ύπνου, κάτι που χρειάζεστε πραγματικά μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό, έτσι μπορεί να σκεφτείτε ότι είναι το τέλειο σνακ για πριν από τον ύπνο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μεγάλο λάθος. Τα λαχανικά έχουν πολλές φυτικές ίνες, τις οποίες το πεπτικό σύστημα τις επεξεργάζεται με αργό ρυθμό. Έτσι, τα λαχανικά που καταναλώνονται αργά το βράδυ θα σας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι νωρίς το πρωί.

Τσιπς και άλλα σνακς

Τα πατατάκια και τα άλλα έτοιμα σνακ είναι βολικά, αφού δεν χρειάζονται καμία ετοιμασία και βρίσκονται πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας. Το θέμα είναι ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλές δόσεις αλατιού, το οποίο θα σας κρατήσει ξάγρυπνους και συνδεδεμένους με την βρύση.

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι από τα τρόφιμα που με μια σχετικά μικρή ποσότητα μπορείς να μείνεις χορτάτος για πολλή ώρα. Όταν όμως τα ζυμαρικά καταναλώνονται αργά το βράδυ μπορεί από τη μία να σας κρατήσουν μέχρι το πρωί, όμως σίγουρα θα αυξήσετε το βάρος σας καθώς κοιμάστε. Οι υδατάνθρακες από τα ζυμαρικά μετατρέπονται σε λίπος.

Παγωτό

Το να φας παγωτό μετά το βραδινό φαντάζει ως η τέλεια λύση, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ κακή ιδέα. Το παγωτό περιέχει υψηλά ποσοστά λίπους και ζάχαρης και όταν καταναλώνεται πριν τον ύπνο τότε ο οργανισμός δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να το κάψει με αποτέλεσμα να αυξάνεται το σωματικό βάρος.

Ένα κομμάτι πίτσα

Σας έχει περισσέψει ένα κομμάτι πίτσα στο ψυγείο. Πεινάτε και το σκέφτεστε, αλλά μην το φάτε… Τα λιπαρά συστατικά που περιέχει η πίτσα θα οδηγήσουν σίγουρα σε αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά εκτός αυτού μπορεί να νιώσετε καούρες και τότε ξεχάστε τον ύπνο.

Δημητριακά

Ένα μπολ δημητριακών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρει μπροστά ο οργανισμό σας το πρωί, είναι όμως το ίδιο καλά και για το βράδυ; Μάλλον όχι, καθώς περιέχουν ζάχαρη, αλλά και υδατάνθρακες που δεν θα επιτρέψουν στο σώμα σας να ξεκουραστεί και να σας αποκοιμηθείτε.

Σοκολάτα

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η σοκολάτα είναι πραγματικά μια πηγή καφεΐνης, η οποία είναι το τελευταίο πράγμα που να καταναλώσετε πριν πέσετε στο κρεβάτι σας. Όπως πριν πάτε για ύπνο δεν πίνετε ένα φλιτζάνι με καφέ, έτσι δεν θα πρέπει να τρώτε και σοκολάτα.

Αλκοόλ

Ένα ποτό μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε, αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, γιατί το αλκοόλ δεν θα σας επιτρέψει να έχετε την ποιότητα του ύπνου που χρειάζεται στο σώμα σας για να ξεκουραστεί.

Τσίλι

Το τσίλι δεν είναι μόνο γεμάτο με υδατάνθρακες, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε θερμίδες. Όχι μόνο δεν θα σας αφήσει να κοιμηθείτε, αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσει και το βάρος σας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER