Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 16:41

Έρευνα: Ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού

Γράφτηκε από την
Έρευνα: Ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού

Μεταξύ άλλων καταπολεμά κατάθλιψη, αϋπνία, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου - Περίπου 38% των γυναικών και 61% των ανδρών παραδέχονται ότι αυνανίζονται.  

Μπορεί οι περισσότεροι να επιδίδονται στο... άθλημα του αυνανισμού για ευχαρίστηση, όμως, δίχως να το καταλαβαίνουν απολαμβάνουν οφέλη πολύ σημαντικά για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Independent, ο αυνανισμός ευνοεί γυναίκες και άνδρες, καθώς επιδρά θετικά στην ψυχολογία, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου τραχήλου και προστάτη, ενώ βοηθά και στην αϋπνία.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα το 38% των γυναικών και το 61% των ανδρών αυνανίζονται, ή παραδέχονται ότι αυτοϊκανοποιούνται, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τον Παγκόσμιο Μήνα Αυνανισμού που είναι ο Μάιος.

Αναλυτικότερα, τα οφέλη από την αυτοϊκανοποίηση όπως τα παραθέτει ο Independent είναι τα ακόλουθα: 

Μπορεί να αποτρέψει την κατάθλιψη: Με τον οργασμό απελευθερώνονται ενδορφίνες που παράγουν ευφορία κι ευχαρίστηση και ενισχύουν την καλή διάθεση.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας: Ο γυναικείος αυνανισμός μπορεί να προστατεύσει τη γυναίκα από λοιμώξεις στον τράχηλο, καθώς ο οργασμός διεγείρει και διαστέλλει τον τράχηλο.

Ενισχύει την αυτοπεποίθηση: Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα με την αυτοϊκανοποίηση, αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και το σώμα τους. 

Καταπολεμά την αϋπνία: Ο οργασμός μειώνει την αρτηριακή πίεση και απελευθερώνει ενδορφίνες, διευκολύνοντας τον ήσυχο ύπνο. 

Αποτρέπει τον πόνο περιόδου: Πολλές γυναίκες αναφέρουν λιγότερους ή ακόμα και καθόλου πόνους κατά την έμμηνο ρύση, όταν αυνανίζονται. 

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη: Ουρολόγοι υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα είναι πιθανό να μην εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη.

Δεν μεταδίδονται σεξουαλικά νοσήματα: Περισσότερο από μισό εκατ. πολιτών στη Μεγάλη Βρετανία διαγιγνώσκονται με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κάθε χρόνο από HIV μέχρι σύφιλη. Για προφανείς λόγους, όποιος επιλέγει τον αυνανισμό δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο. 

Αποφεύγεται ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη: Για τους ίδιους προφανείς λόγους για τους οποίους αποφεύγονται και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER