Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 09:02

Ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό

Ημερίδα με θέμα "Ιατρικός Τουρισμός ή αναγκαιότητα για την αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών υγείας και τουρισμού προς μια Αειφόρο Ανάπτυξη της Περιφέρειας" θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, σήμερα από τις 11 το πρωί.
Την ημερίδα διοργανώνει ο Χάρης Σαββίδης, ιδρυτικό μέλος της "Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ" (σωματείο με σκοπό ίδρυσής του την αξιοποίηση και προστασία της κρατικής ακίνητης περιουσίας), αρχιτέκτονας με εμπειρία στη μελέτη κτηρίων υγείας και τουρισμού, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία με τον συνασπισμό των κομμάτων "Δράση" - "Φιλελεύθερη Συμμαχία".
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιό της έχουν ως εξής:
- Παναγιώτης Αλευράς αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, "Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και οι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Υποδομές και η αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη".
- Παναγιώτης Νίκας δήμαρχος Καλαμάτας, "Τουρισμός και Υπηρεσίες Υγείας. Ο ρόλος του Δήμου Καλαμάτας".
- Δημήτρης Αδαμόπουλος πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, "Ο επαγγελματικός κόσμος της Μεσσηνίας μπροστά στις νέες προκλήσεις"
- Λυκούργος Λιαρόπουλος ομ. καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποψήφιος Β’ Αθηνών με τη "Δράση", "1974-2012. Η παροχή υγείας στην Ελλάδα και η διάχυσή της ανά την επικράτεια. Προοπτικές μετά την κρίση".
Δημήτρης Δημητριάδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κέντρων Αιμοκάθαρσης "Μεσόγειος", "Τα Κέντρα Αιμοκάθαρσης και οι τουριστικοί προορισμοί. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα".
- Γεωργία Χριστοδούλου πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, "Η εμπειρία μας από την Τριφυλία. Βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές".
- Πάνος Μινογιάννης πρόεδρος Δ.Σ. - Διοικητής Γ.Ν.Α. "Αγιος Σάββας", λέκτορας Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήμιο Columbia, "Τουρισμός και Υγεία: Προοπτικές, προκλήσεις και προβλήματα".
- Γιώργος Χατζηιωσήφ γενικός διευθυντής της Costa Navarino, "Τουρισμός και Medical Wellness".
- Κώστας Ανδριανόπουλος διευθυντής του "Electra Hotel & Spa", "Η Καλαμάτα ως city-break προορισμός. Ιατρικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες".
- Τόνια Επιφάνη ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου "Τ&Τ executive" και της επωνυμίας www.medicaltravelingreece.com, "Ταξιδιωτικά γραφεία και Ιατρικός Τουρισμός - υποστήριξη και προβολή".
- Ηλίας Μόσιαλος πρώην υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, "Η προοπτική πέραν της Δημοσίας Διοίκησης. Μια νέα ανάπτυξη πέρα από τις δυνατότητες του σημερινού κράτους".

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναπτυχθούν και δύο στρογγυλά τραπέζια: Το ένα στις 2.30 με θέμα "Μεταπολίτευση και υποδομές υγείας. Η παροχή υπηρεσιών στην νεοελληνική περιφέρεια" στο οποίο θα συμμετέχουν οι Κυριάκος Κυριακίδης, Λυκούργος Λιαρόπουλος και Ηλίας Μόσιαλος. Και το δεύτερο στις 3.45 και με θέμα "Η ιδιωτική πρωτοβουλία, η παροχή υπηρεσιών υγείας και ο τουρισμός. Προοπτικές στη σημερινή πραγματικότητα", στο οποίο θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Δημητριάδης, Στέφανος Μάνος και Γιώργος Χατζηιωσήφ.
Η ημερίδα θα κλείσει με το θέμα "Μετά την κρίση. Η αξιοποίηση των εθνικών κεφαλαίων και η ανάπτυξη της περιφέρειας", το οποίο θα αναπτύξει ο Χάρης Σαββίδης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER