Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, που δέχθηκε απόψε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας εξέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη

Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ

Μέλους Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Δέκα άτομα ως εργάτες γενικών καθηκόντων, για απασχόληση μέχρι και 5 ημερομίσθια μέσα στον Οκτώβριο, πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Σύσκεψη για την προετοιμασία του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2019, του οποίου εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και εντός του 2018, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.

Η ίδρυση Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Μεσσήνης συμπεριλαμβάνεται ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

 

Ιδιαίτερα έντονη θα είναι η μεσσηνιακή παρουσία στην 9η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, καθώς το Ινστιτούτο Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ξεχώρισε 3 μελέτες του αρχιτεκτονικού Studio P4 Architecture.

Επιφυλάξεις και προβληματισμούς εκφράζει το παράρτημα Πελοποννήσου του ΓΕΩΤΕΕ, ενώ επισημαίνει και τα θετικά του σχεδίου νόμου με θέμα “Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων”.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας, σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε Στέρνα, Λογγά, Βλαχόπουλο, Μάνεση, Ηλέκτρα, Χωματάδα, Ικλαινα, Παπούλια, Γλυφάδα και Χράνους.

 

Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων συγκομιδής από τους αμπελουργούς, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, διευκρινίζοντας ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε λειτουργία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων Συγκομιδής Αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019.

Τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου πρόκειται να κατατεθεί η πολυαναμενόμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, δηλαδή για τη βελτίωση και ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου.

 

ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ "Ε" ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ “MÄSTARNAS MÄSTARE"

Αυτές τις μέρες, στα ωραιότερα τοπία της Μεσσηνίας γίνονται τα γυρίσματα της εξαιρετικά δημοφιλούς σουηδικής σειράς “Mästarnas Mästare” (Πρωταθλητές των Πρωταθλητών), στην οποία συμμετέχουν διάσημοι βετεράνοι σούπερσταρ του αθλητισμού.

 Η καταστροφή της Είρας ήρθε από μια μοιχαλίδα, σύζυγο κάποιου Μεσσήνιου φρουρού της ακρόπολής της. Αυτοί διέμεναν εκτός των τειχών και η σύζυγος διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με ένα βοσκό σπαρτιατικής καταγωγής. Αυτός, σ’ αυτή την ανώμαλη για την περιοχή εποχή, είχε ανεξαρτητοποιηθεί λαθραία από την υπηρεσία του στο Σπαρτιάτη ευγενή Εμπέραμο και είχε αυτομολήσει στους Μεσσηνίους.

 

Φωτογραφία της Κορώνης στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

 

Πλατεία Άρεως | Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20:30, Η Άλωση της Τριπολιτσάς, ένα θεατρικό δρώμενο που ζωντανεύει την ιστορία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες το πανηγύρι της Μεσσήνης.

Αγνωστοι ξυλοκόπησαν το βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλαμάτα - Πάμισος.

 

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' μετά από πρόσκληση του προέδρου του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Απανταχού Μυραίων και Αλιμακαίων '' Η Περιστεριά '' κ. Αυγερινού Ράμμου, εξόρμησαν στην Τριφυλία και γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές της.

Παιδιά από 7 ετών και πάνω μπορούν να γραφτούν στη Φιλαρμονική του Δήμου Οιχαλίας, ώστε να έρθουν κοντά στη μουσική.

Σημαντικές διακρίσεις για την Affidea, η οποία βραβεύτηκε φέτος, για την Επενδυτική δραστηριότητα και για την Επικοινωνία, στα Healthcare Business Awards 2018, κατακτώντας ένα χρυσό και ένα ασημένιο βραβείο αντίστοιχα.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σπείρα Αλβανών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αττική.


NEWSLETTER