Σε καθολική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας από σήμερα μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη.
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 22:46

Ο Μητροπολίτης στο βυζαντινό ναό της Σαμαρίνας

Γράφτηκε από την
Στον βυζαντινό ναό, της Σαμαρίνας, στην κοινότητα Καλογερόρραχης, του Δήμου Μεσσήνης, μετέβη την Κυριακή της Ε' εβδομάδος των Νηστειών, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και προέστη της θείας λειτουργίας.
Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο της Γερμανίας στο πλαίσιο αδελφοποίησης με το παλαιότερο σχολείο του Μονάχου, το Wilhemsgymnasium, ένα Γυμνάσιο ανθρωπιστικών σπουδών.
Την Τετάρτη 17 Απριλίου η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία στο Ελληνικό Κέντρο του Καΐρου γνώρισε τον Αιγυπτιακό Ελληνισμό, και αναφέρθηκε στις δράσεις, τους σκοπούς, την εξωστρέφεια της, την προβολή της Μεσσηνιακής γης…
Παράσταση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας δράσης της ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ), το Σάββατο στην Καλαμάτα.
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 21:28

Ικανοποίηση στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Την ικανοποίηση του για την παραμονή σε πλήρη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, εκφράζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αθανάσιος Πετρόπουλος μετά τις εξελίξεις και την κατάθεση προς ψήφιση του…
Η «πρότασης της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα», που θα συζητηθεί μεθαύριο στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ανοίγει και τυπικά το διάλογο…
Συλλαλητήριο κατά της υποβάθμισης των δομών στο Δήμο Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Δήμου Τριφυλίας. "Πρέπει να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής…
Επίτιμο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας θα ανακηρυχθεί ο ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης, ο οποίος θα μιλήσει σε επιστημονική εκδήλωση του συλλόγου, την επόμενη Πέμπτη στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος…
Κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Καλαμάτα απευθύνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Δασικές Πυρκαγιές» διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Καλαμάτας.
Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 17:06

Αφίσες για τη Χούντα γέμισε η Πύλος

Γράφτηκε από την
Αφίσες για τη Χούντα των Συνταγματαρχών γέμισε από το πρωί η Πύλος.
Ανοιχτή εκδήλωση για τη μετονομασία του σε «10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας-Πέτρος Θέμελης» διοργανώνει την Τετάρτη 24 Απριλίου η διεύθυνση του σχολείου.
Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 14:20

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Την συμμετοχή του στην κλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας την Τετάρτη 24 Απριλίου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας.
Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 09:30

"Open day" στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
"Open day" θα διοργανωθεί σήμερα Κυριακή 21/4 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας", από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ..
Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 08:32

Βιβλία και κόμικς από την Υπηρεσία Ανηλίκων

Γράφτηκε από την
Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη
Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε το ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας.
Αδελφοποίηση του «Γεωργακοπούλειου» Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης με το Δημοτικό Σχολείο Ορούντας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/4.
Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα ενημέρωσης στην κοινωνία των πολιτών για την υποστήριξη εκδήλωσης στον ιστορικό τόπο του διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων, για την «Ημέρα της Νίκης…
Το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο επισκέφτηκε χθες Παρασκευή ο νέος Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής.
Σελίδα 1 από 2312