Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 09:33

Δεν καταργείται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Δεν καταργούνται τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών με την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, αυτό που αλλάζει είναι η διοικητική δομή τους και θα υπάγονται απευθείας στον αστυνομικό διευθυντή του νομού.

Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα ο γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης. Επεσήμανε δε πως επιχειρησιακά δεν μεταβάλλεται τίποτα για τα εν λόγω Τμήματα -μεταξύ αυτών και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας-, απλά δεν θα έχουν τη διοικητική δομή που έχουν σήμερα.

Εξήγησε λοιπόν πως «αλλάζει η διοικητική τους υπαγωγή - δηλαδή στο οργανόγραμμα της διοίκησης δεν θα έχουν την δομή που έχουν σήμερα, το διοικητή, το γραμματέα τους· θα υπάγεται κατευθείαν στον αστυνομικό διευθυντή και αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, που είναι η δίωξη των ναρκωτικών». Και πρόσθεσε «παραμένει όπως είναι επιχειρησιακά, δεν μεταβάλλεται τίποτα - εννοώ ότι αυτοί οι άνθρωποι, στο σύνολό τους, όπως ασχολούνται σήμερα με τη δίωξη ναρκωτικών θα συνεχίσουν να ασχολούνται και μετά τη διοικητική τους υπαγωγή στον αστυνομικό διευθυντή». 

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οσον αφορά δε την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, ο Δημ. Αναγνωστάκης επιβεβαίωσε το πρόσφατο ρεπορτάζ της "Ε", λέγοντας ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα «έχει ολοκληρωθεί και έχει υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας· θέλω να πιστεύω μέχρι τέλους του τρέχοντος μηνός θα έχουμε την επιστροφή του με τις όποιες παρατηρήσεις και από Σεπτέμβρη και μετά θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου μοντέλου». 

Είπε ακόμα πως «είναι αλήθεια ότι συγχωνεύονται και ενοποιούνται κάποια αστυνομικά τμήματα και κάποιοι αστυνομικοί σταθμοί, για να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους πόρους για να βγουν στο πεζοδρόμιο - να φύγουμε δηλαδή από τις διοικητικές δομές που υπήρχαν σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε κάθε αστυνομικό σταθμό, και να τους βγάλουμε έξω». Συμπερασματικά, ο γ.γ. Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε υποχώρηση της εμφανούς αστυνόμευσης, ίσα - ίσα που στις προσδοκίες μας είναι να έχουμε εντατικοποίηση της εμφανούς αστυνόμευσης, και σαφώς οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες έρχονται να καλύψουν συμπληρωματικά κάποια κενά, αλλά όχι να αντικαταστήσουν ή να υποκαταστήσουν τα Τμήματα τα οποία συγχωνεύονται - αυτά θα καλυφθούν από ένα συνολικό πλέγμα δράσεων που ετοιμάζει κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας». 

Ν.Κ.