Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 16:32

583 χασισόδεντρα σε Ακοβο Μεγαλόπολης και Λυγερεά Ανατολικής Μάνης (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Δύο μεγάλες χασισοφυτείες εντοπιστήκαν την Τρίτη στον Ακοβο Αρκαδίας και στον Λυγερέα Λακωνίας με συνολικά 583 δενδρύλλια.

Μεγαλύτερη από τις δύο ήταν αυτή στον Ακοβο, η οποία όμως είναι “ορφανή”. Ειδικότερα σε αγροτοδασική περιοχή στον Ακοβο εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Αρκαδίας 414 χασισόδεντρα ύψους από 0,5 έως 3 μέτρα εκ των οποίων 377 φυτεμένα στο χώμα 29 σε πλαστική συσκευασία και 8 εκριζωμένα. Τα 406 από τα παραπάνω δενδρύλλια βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, όπου βρέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας. 

Στη δεύτερη περίπτωση στον Λυγερέα της Ανατολικής Μάνης συνελήφθησαν  δύο αδέρφια ηλικίας 34 και 38 ετών αντίστοιχα, καθώς φέρονται να καλλιεργούσαν 169 χασισόδεδντρα στη θέση “Παραγώγια”. Ειδικότερα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου σε συνεργασία με  αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λακωνίας, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και των Αστυνομικών Τμημάτων Σκάλας και Βλαχιώτη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία 169 δενδρύλλια, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης. 

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι τους στο Λυγερέα, όπου βρέθηκαν συνολικά κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό και ένα αεροβόλο όπλο, δύο μαχαίρια, δύο σουγιάδες και μία ξιφολόγχη, δύο γκλόπ, τέσσερα φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο θήκες όπλων, σπόροι κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, ασύρματος πομποδέκτης, τρία ζεύγη κυάλια, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

 

Τόσο στην περίπτωση της Αρκαδίας, όσο και σε αυτή της Λακωνίας στον εντοπισμό των φυτειών συνέβαλε το ειδικό ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.