Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 13:40

Χασισοφυτείες με 534 δενδρύλλια στα Βρέσθενα Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χασισοφυτείες με 534 δενδρύλλια στα Βρέσθενα Σπάρτης

Το... κυνήγι των χασισοφυτειών στην Πελοπόννησο συνεχίζεται και μετά τα πάνω από 1.000 χασισόδεντρα, που εντοπίστηκαν πριν 2 ημέρες σε Ακοβο Μεγλόπολης και Λυγερά Ανατολικής Μάνης και στην Αλευρού Λακωνίας, την Πέμπτη εντοπίστηκαν ακόμα 534 φυτά στα Βρέσθενα Σπάρτης.

Στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και Μεσσηνίας, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αντίστοιχα, ακόμη δύο φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από -534- φυτά κάνναβης. 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή στα Βρέσθενα Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -255- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 εκατοστά έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5.036 γραμμαρίων και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας.

Στη δεύτερη περίπτωση στην ίδια περιοχή και σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -279- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 εκατοστά έως 1 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER