Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 16:15

Σύλληψη Πακιστανού με ψεύτικα χαρτιά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ενας ακόμα Πακιστανός που επιχείρησε να ταξιδέψει με ψεύτικα χαρτιά για την Ιταλία από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Μαζί με τον 29χρονο Πακιστανό, συνελήφθη και ένας ομοεθνής του στην ίδια ηλικία, ο οποίος θα τον συνόδευε μέχρι το Μιλάνο και είχε νόμιμη άδεια παραμονής από τη Σουηδία. 

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας ζήτησαν να ελέγξουν τα χαρτιά του παράτυπου μετανάστη. Τότε εκείνος τους έδειξε ένα πακιστανικό διαβατήριο και μια άδεια διαμονής από την Πολωνία, τα οποία ναι μεν ήταν γνήσια αλλά ανήκαν σε άλλο πρόσωπο, και συνελήφθη για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ο άλλος συνελήφθη για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο μετανάστη, καθώς θα πετούσε μαζί του ως το Μιλάνο με την ίδια πτήση για να τον διευκολύνει με τη γλώσσα και τις απαραίτητες διαδικασίες. Αλλωστε είναι συνήθης αυτή η τακτική από τα κυκλώματα που διακινούν παράνομους μετανάστες, να στέλνουν δηλαδή με μια μικρή αμοιβή ένα... εξιλαστήριο θύμα για να συνοδεύει τους "πελάτες" μέχρι τον προορισμό τους, και αν όλα πάνε καλά και φτάσουν εκεί που θέλουν να εισπράττουν την αμοιβή. 

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι ένα από τα περιφερειακά αεροδρόμια που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως πύλη εξόδου. Πριν δύο χρόνια μάλιστα, οπότε και άρχισαν να πληθαίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια με ευρωπαϊκές πόλεις, υπήρξε μια έξαρση από περιστατικά με αλλοδαπούς που επιχειρούν να βγουν παράνομα από τη χώρα με πτήσεις. Δεκάδες είναι οι αντίστοιχες περιπτώσεις αλλοδαπών που συλλαμβάνονται σε περιφερειακά αεροδρόμια σ' όλη τη χώρα, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με πλαστά διαβατήρια που συνήθως προμηθεύονται από κυκλώματα που κάνουν αυτή τη δουλειά. 

Ν.Κ.