Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 16:20

Ξαναχτύπησαν στην Καλαμάτα οι απατεώνες ψευτοαστυνομικοί

Γράφτηκε από την

 

Δεν έχουν σταματημό οι απατεώνες οι οποίοι τηλεφωνούν σε κόσμο και παριστάνουν τους αστυνομικούς, θέλοντας να τους κοροϊδέψουν για να τους πάρουν χρήματα.

Το γνωστό πλέον κόλπο ότι το παιδί του ανθρώπου που τηλεφωνούν προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, το επανέλαβαν όταν κάποιος άνδρας πήρε στο τηλεφωνικό κέντρο της "Ε" και προσποιήθηκε ότι είναι αστυνομικός:

«Τηλεφωνώ από την Αστυνομία για ένα ατύχημα που έχει γίνει», αυτό είπε κάποιος άγνωστος σε σπαστά ελληνικά στον υπάλληλο ο οποίος απάντησε στο τηλέφωνο. Κι επειδή απ' ό,τι φάνηκε τηλεφωνούσε στην τύχη και... ό,τι κάτσει, είχε και το θράσος να ρωτήσει πού έχει τηλεφωνήσει! Πάντως ο υπάλληλος της "Ε" ο οποίος απάντησε στο τηλέφωνο, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον απατεώνα και αιφνιδιάζοντάς τον, ρώτησε πώς τον λένε και τι βαθμό έχει. Τότε ο απατεώνας συστήθηκε δίνοντας ελληνικό ονοματεπώνυμο, αλλά όταν ο υπάλληλος επέμεινε να του πει το βαθμό του, έκλεισε το τηλέφωνο.

Μάλιστα ξαναπήρε τηλέφωνο, για να πουλήσει το ίδιο παραμύθι και όταν κατάλαβε ότι δεν έπειθε, τον έβρισε και από πάνω. Οι απατεώνες αυτού του είδους, το συνηθίζουν να παίρνουν τυχαία κάποιον στο τηλέφωνο. Συνήθως είναι Βούλγαροι οι οποίοι τηλεφωνούν από τη χώρα τους και όταν καταλάβουν ότι ο άλλος είναι ηλικιωμένος ή απλά εύπιστος, πουλάνε το παραμύθι τους, ζητώντας χρήματα. Σε κάποιες δε περιπτώσεις δεν διστάζουν ακόμα και να πουν σε αυτούς που τηλεφωνούν ότι το παιδί τους έχει σκοτώσει άνθρωπο και αν δεν δώσουν τα χρήματα που τους ζητάνε, θα πάει φυλακή. Επίσης, μπορεί να πουν ότι είναι δικηγόροι και να πουλήσουν το ίδιο παραμύθι, ενώ άλλες φορές παριστάνουν το γιατρό και λένε ψέματα στα ανυποψίαστα θύματά τους ότι έγινε ατύχημα και το παιδί τους ψυχορραγεί και χρειάζονται τα χρήματα για να χειρουργηθεί. Δεν διστάζουν ακόμα και να βάζουν κάποιες φορές ένα συνεργάτη τους να σπαράζει από τον πόνο, για να πείσουν ότι πράγματι το παιδί τους είναι στο νοσοκομείο. Ενώ, αν τελικά καταφέρουν και κοροϊδέψουν το υποψήφιο θύμα τους, στέλνουν έναν συνεργάτη τους για να εισπράξει τα χρήματα, συνήθως κάποιον συμπατριώτη τους ο οποίος ζει στην Ελλάδα.

 

Ν.Κ.